Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 10 Mart 2015 - 13:23 Yorum: 0

Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması

Ergonomi, emniyet, mekanik, enerji kategorilerinde gerçekleştirilecek yarışmada, birinciler altışar, ikinciler dörder, üçüncüler ise üçer bin lira kazanacak

Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması

BURSA (AA) - Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından bu yıl 4'üncüsü organize edilen "Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması"nın hazırlıkları sürüyor.

Birlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığının desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) koordinatörlüğünde yarışmanın finali 28 Mayıs'ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Yarışmada, otomotiv endüstrisi adına özgün ve yenilikçi tasarımlar geliştirilmesi, inovatif proje önerilerinin sanayici ve ihracatçılarla buluşturulması ve bu projelerin ortaklığa dönüştürülmesi hedefleniyor.

Her kategori için proje sahiplerinden birincilere altışar bin, ikincilere dörder bin, üçüncülere üçer bin lira verilecek. Bunun yanı sıra Ekonomi Bakanlığının uygun gördüğü proje sahipleri ise iki yıl yurt dışı eğitimi kazanacak.

- Projeler 3 Nisan'a kadar teslim edilecek

Yarışmaya öğrencilerin ilgisinin artması ve katılımlarının sağlanması için üniversitelerde tanıtım etkinlikleri düzenlendi. Bilkent, Hacettepe, Anadolu, Uludağ, Kocaeli, Çukurova, İnönü, Dokuz Eylül, İstanbul Teknik, Boğaziçi, Yıldız Teknik ve Marmara üniversitelerinin de bulunduğu 27 üniversitede öğrencilerle buluşmalar gerçekleştirildi.

Üniversite buluşmalarına bine yakın öğrenci katıldı. Bu toplantılarda, Ar-Ge, tasarım ve inovasyonun önemi ve bu yöndeki gelişmelerin yanı sıra tasarım yarışmasındaki  "ergonomi", "emniyet", "mekanik" ve "enerji" kategorilerine müracaat koşullarıyla ilgili bilgiler verildi.

Projelerin en geç 3 Nisan'a kadar yarışma sekretaryasına gönderilmesi gerekiyor.

Yarışmaya, yurt içi ve dışında eğitim veren otomotivle ilgili en az iki yıllık ön lisans programlarıyla mühendislik fakültelerinin otomotivle ilgili bölümleri ve endüstriyel tasarım bölümlerinin 4 yıllık lisans programlarına kayıtlı öğrenciler başvurabilecek. Ayrıca üniversitelerin Ar-Ge merkezleri, teknokentler, yüksek lisans, doktora öğrencileriyle akademisyenler de kurum olarak katılabilecek.

Otomotiv komponent tasarımı konusunda ilgisi bulunan 18 yaşını doldurmuş herkes yarışmaya başvurabilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber