Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 16 Nisan 2015 - 11:56 Yorum: 0

Oy pusulasını basacak firmaya jeneratör şartı

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde oy pusulasını basacak firmaların ihaleye girebilmesi için jeneratör bulundurma şartı istedi.

Oy pusulasını basacak firmaya jeneratör şartı

Geçen yıl yapılan 30 Mart yerel seçimlerde oy sayma sırasında tüm Türkiye’de elektriklerin kesilmesi büyük tepkiye neden olmuştu.

Geçen haftalarda 45 ilde elektrikler aynı anda kesilmişti. DMO, 53.7 milyonu yurtiçinde toplam 56.6 milyon seçmen sayısına karşılık oy pusulası ihalesini yedekleri dikkate alarak 74 milyon adet olarak açtı. 10 Nisanda başlayan ihale teklif alma süreci bugün sona erecek. İhale için DMO ihaleye girecek firmadan, makine ve techizatlarının elektrik güçlerini karşılayabilecek kapasitede bir jeneratör bulundurmasını da istedi.

Çalışır vaziyette olsun DMO’nun ihale şartnamesine ihaleye katılacak firmaların yazacağı ve altına imza atacağı jeneratör taahhütnamesinin içeriği şöyle: “7 Haziran’da yapılacak 25. DÖnem Milletvekili genel seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulalarının basım işinde aranılan makine ve teçizatın elektrik güçlerini karşılayabilecek kapasitedeki jeneratörleri basım işine başlamadan önce işyerimde çalışır vaziyette bulunduracağımı beyan ederim.” TL değil YTL İhalenin ticari şartnamesinde DMO’nun oy pusulalarının teslimatında gecikme yaşanması halinde uygulanacak cezaların 2009’da hayatımızdan çıkan Yeni Türk Lirası (YTL) ile hesaplaması ise dikkat çekti. 2011 genel seçimlerinde de 52 milyon seçmene karşın 69 milyon oy pusulası basılmış, bu da tartışmalara neden olmuştu. Yüksek Seçim Kurulu ise iddialara, basılan oy pusulası sayısının normal olduğu yanıtını vermişti.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber