Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 27 Haziran 2015 - 11:31 Yorum: 0

ÖYP alan sınavı başvuruları başladı

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) temel tıp bilimleri ve temel İslam bilimlerinde yapılacak alan sınavı için başvurular 27 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında YÖK’ün www.yoksis.yok.gov.tr/OYPUYG internet adresinden alınacak.

ÖYP alan sınavı başvuruları başladı

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) temel tıp bilimleri ve temel İslam bilimlerinde yapılacak alan sınavı için başvurular 27 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında YÖK’ün www.yoksis.yok.gov.tr/OYPUYG internet adresinden alınacak.

YÖK'ten yapılan duyuruya göre alan sınavı adayların ilgili bilim alanında bilgi, yetkinlik ve ifade gücünü ölçecek. Sonucu açıklandığı tarihten itibaren iki yıl geçerli olacak. Aynı alanda ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda kullanılacak sınav yazılı, sözlü veya her ikisi birlikte olarak düzenlenebilecek. Temel tıp bilimleri için 120, temel İslam bilimleri için 120 adet kadro ayrılacak. Diğer alanlara yönelik yapılacak alan sınav tarihleri ise daha sonra duyurulacak.

Alan sınavına başvuran adaylar arasından, ÖYP puanı en yüksek puandan başlanarak ilan edilen kadro sayısının dört katına kadar aday çağırılacak, son sıradaki aday ile eşit puanı olan diğer adaylarda sınava kabul edilecek. Adayların alan sınavına başvurusu için hesaplanacak olan ÖYP puanının hesaplamasında lisans not ortalamasının yüzde 35’i, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) puanının yüzde 50’si ve varsa yabancı dil sınavının yüzde 15’i dikkate alınacak. Başvuru yapılabilmesi için adayların, 31 Temmuz 2008 tarihli Resmi gazetede yayımlanan "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"te belirtilen şartları sağlaması gerekiyor. Alan sınavı önce klasik usulde yazılı, ardından sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak Ankara’da yapılacak. Alan sınavı puanı, adayın yazılı sınav puanının yüzde 50’si ile adayın sözlü sınav puanının yüzde 50’si dikkate alınarak hesaplanacak.

Temel tıp bilimleri alanından sınava girecek olan adayların anatomi ve fizyoloji anabilim dalları için tıp fakültesi mezunu (tıp doktoru) olmaları, diğer anabilim dalları için ise tıp, diş hekimliği, eczacılık, veteriner fakültesi, kimya, biyokimya, biyoloji, veya moleküler biyoloji ve genetik bölümü lisans mezunu olmaları gerekiyor. Temel İslam bilimleri alanından sınava girecek olan adayların ilahiyat, ilahiyat bilimleri fakültesi veya İslami ilimler fakültesi mezunu olmaları şartı aranacak.

Başvuru sonuçları 2 Temmuz’da tarihinde www.yok.gov.tr adresinden ilan edilecek. Adaylar hem yazılı hem sözlü sınava girerken nüfus cüzdanı ve sınav giriş belgesini yanlarında bulundurması gerekiyor.

Haber Kaynağı: HÜRRİYET
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber