Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 07 Temmuz 2018 - 14:28 Yorum: 0

Oyun ve Oyuncak müzesine çocuklardan ilgi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren, Tarihi Bey Mahallesi'nde yer alan Oyun ve Oyuncak Müzesi...

Oyun ve Oyuncak müzesine çocuklardan ilgi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren, Tarihi Bey Mahallesi'nde yer alan Oyun ve Oyuncak Müzesi çocuklardan yoğun ilgi görüyor.

Müzede 600'e yakın takım olarak, 5 bini aşkın 1700-1900'lı yıllara ait el ve fabrika yapımı oyuncak sergilenirken, 8 farklı galeriden ve nadir bulunan 2 katlı mağaradan oluşmaktadır. Müzede Yöresel Çömçe Gelin oyuncakları, Topaç, Peçiç yanı sıra Pinokyo, Mickey Mouse, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler, Temel Reis, sinemanın ilham perisi olan Laterna Magica, Doll House olarak bilinen bebek evleri, oyuncak müzelerinin değerini arttıran lehman oyuncaklar ve Türkiye'deki oyuncak müzeleri içinde sadece Gaziantep'te bulunan Dünya Çocuklarının tanıtıldığı maketler ve ülkelerine ait mimarı eserlerin sergilendiği mağara galerisi bulunuyor.

Hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar ise, çocuklarına bu tarihi mekanda keyifli anlar yaşatıyorlar. Müzeye gelen çocuklar ise, özenle sergilenen oyuncakları görme şansı yakalarken, müzedeki oyuncakları beğendiklerini ifade ettiler.

Oyun ve Oyuncak müzesine çocuklardan ilgi

Oyun ve Oyuncak müzesine çocuklardan ilgi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber