Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Mart 2015 - 15:23 Yorum: 0

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan:

"Sendikaların, ücret sendikacılığından çıkıp biraz sosyal sendikacılığa yönelmesi gerekiyor"

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan:

AFYONKARAHİSAR (AA) - Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, "Sendikaların, ücret sendikacılığından çıkıp biraz sosyal sendikacılığa yönelmesi gerekiyor" dedi.

Aslan, Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğünde, trafik kazasında hayatını kaybeden sendika üyesi orman işçisi Ayşe Akgöz'ün ailesine ferdi kaza sigortası kapsamında sigorta şirketinden alınan 20 bin liralık çekin verilmesi dolayısıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Aslan, iş kollarında örgütlenmeye başladıklarında, "Üyemizin ağlayan gözü, gülen yüzü olacağız" sloganını belirlediklerini ve bu çerçevede yapılabilecekleri belirlediklerini söyledi.

Aslan, iki yılda bir toplu iş sözleşmesi yapan, daha sonra da başka bir şeye karışmayan sendikacılık anlayışının terk edilmesi gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Toplu sözleşme bizim de görevimiz, sonuçta onu yapmak durumundayız. Bunun dışında acaba neler yapabiliriz, hangi hizmetleri geliştirebiliriz, sosyal sendikacılığı nasıl hayata geçirebiliriz, bunları oturduk düşündük. Belli bir yol haritası çizdik. Vefat eden kardeşimizin geride kalan yakınlarına sendikamız tarafından geliştirilen sosyal sendikacılığın gereği olan bir çek takdim edeceğiz. Bu çeki, böyle bir törenle yapmayabilirdik, o çeki getirir aileye takdim edebilirdik. Tekrar o acıların tazelenmesi istemiyoruz ama bunun bir iyi yönü var. Özellikle basını da çağırarak çeki takdim etmeyi uygun gördük. Niçin derseniz, bu sosyal sendikacılık anlayışında, Türkiye'de işçi sendikaları arasında ilkiz. Sendikaların, ücret sendikacılığından çıkıp biraz sosyal sendikacılığa yönelmesi gerekiyor."

Şimdiye kadar, vefat eden 33 sendika üyesinin yakınlarına sigorta şirketlerinden alınan çekleri verdiklerini bildirerek, diğer sendikaların da böyle bir yola girmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra Aslan, Ayşe Akgöz'ün eşi Fahrettin Ramazan Akgöz'e çeki teslim etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber