Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:07 Kamyonete çarpmamak için manevra yapan ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
Sami Er
Türkiye 30 Mart 2017 - 16:13 Yorum: 0

Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert:

HAK-İŞ'e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert Malatya'da yaptığı basın açıklamasında, taşeron işçilerin sorunlarını değerlendirerek,...

Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert:

HAK-İŞ'e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert Malatya'da yaptığı basın açıklamasında, taşeron işçilerin sorunlarını değerlendirerek, "Taşeron işçiler hakkında konfederasyonumuz çalışma yapmaktadır" dedi.

Malatya'da basın mensupları ile bir araya gelen Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, yaptığı basın açıklamasında, taşeron sağlık işçileri ile ilgili değerlendirmede bulundu. Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Devlet Hastanesinde çalışan 344 taşeron sağlık işçisinin sendikalarına üye olmasıyla çoğunluğu sağladıklarını belirten Sert, "Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Devlet Hastanemizde çalışmakta olan 344 taşeron sağlık işçisi sendikamıza üye olarak çoğunluğu sağlamıştır. Toplu İş Sözleşmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yetki belgesini alan sendikamız toplu iş sözleşmesi sürecine devam etmektedir. Henüz üç yaşında olan sendikamız 29 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan istatistiklerde 16 bin 256 üye ile sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunun en büyük sendikası oldu. Öncelikli görevimiz üyelerimizin çalışma hayatından doğan mali ve sosyal haklarını koruyup geliştirmek olsa da özellikle sağlık ve sosyal hizmet işçilerini kapsayan hemen her türlü seminerlere, çalıştaylar veya panellere katılarak üyelerimiz adına faaliyetler yürütmekteyiz" dedi.

Taşeron işçiler hakkında konfederasyonun HAK-İŞ ile birlikte eş güdümlü çalışmalar yaptığını da anlatan Sert, "Öz-Sağlık İş olarak taşeron işçilerinin kadroya alınmaları hususunda yetkili mercilere sunulmak üzere ülke genelinde yaptığımız faaliyetlerle binlerce ıslak imzalı dilekçe toplanmıştır. Bunun dışında teşkilatlanma çalışmaları yürütülen iş yerleri başta olmak üzere işçilerle yapılan salon toplantılarında bu konular hakkında bilgilendirmeler yapmaya devam etmekteyiz. Taşeron işçiler yıllarca sahipsiz kaldı. Hak-İş camiası olarak, taşeron işçilere sağlanan herhangi bir imkan yokken bizler meydanlara indik. Binlerce taşeron işçiyi sendikalarımıza üye yaptık. Bu üyelikleri yaparken onlara toplu sözleşme hakları olduğunu, kıdem tazminatları, izin haklarının olduğunun altını çizdik. Bize güvendiler, destek verdiler. Binlerce işçi Hak-İş'e bağlı sendikalarımıza üye oldu. Şu anda Hak- İş'in 250 binin üzerinde taşeron işçi üyesi var. Ancak hükumetimiz hiç de bizim hesabımızda olmayan bir düzenleme ortaya çıkardı. Bu da özel sözleşmeli personel statüsüdür" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber