Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 15:23 Yorum: 0

Özaltun: “Beyşehir yeni yatırımlarla gelişiyor”

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'in yeni Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin ardından devreye konulan...

Özaltun: “Beyşehir yeni yatırımlarla gelişiyor”

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'in yeni Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin ardından devreye konulan ve giderek artan yeni yatırımlarla gözle görülür ölçüde gelişip büyüme kaydettiğini söyledi.

Başkan Özaltun, yeni yasanın uygulamaya konulmasının Konya'nın diğer taşra ilçeleri gibi Beyşehir'e de birçok kazanım sunduğunu belirtti. Yasa yürürlüğe girmeden önce, "Acaba mahalleye dönüşünce gelen hizmetlerden mahrum mu kalırız?" şeklinde kafalarında soru işareti taşıyıp endişe yaşayanların, son 2,5 yıllık süreçteki bölgesine olan yatırım ve hizmetleri gördükten sonra düşüncesinin değiştiğini söyleyen Özaltun, yeni kanuna yerel yönetimlerin beklenenin de ötesinde çok kısa sürede ayak uydurduğunu ifade etti.

Beyşehir Belediyesi'nin yeni Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında çalışma ve sorumluluk alanının genişlediğini vurgulayan Özaltun, 12 merkez mahalleye hizmet verirken 55 dış mahallenin de eklenmesiyle toplamda 67 farklı mahalleye birden hizmet götüren, yatırım yapan bir kurum haline geldiğini aktardı. Özaltun, "Beyşehir'e sadece Beyşehir Belediyesi değil, yeni yasa kapsamında Konya Büyükşehir Belediyemiz de son 2,5 yılık dönemde hayata geçirdiği birçok büyük yatırım ve proje ile hizmet üretiyor. Beyşehir'de birçok proje ve yatırımı Beyşehir Belediyesi olarak Konya Büyükşehir Belediyemizle birlikte hayata geçiriyoruz. Beyşehir'de halkımızın da yakından takip ettiği aynı zamanda ilklerin de olduğu pek çok yatırıma imza atıyoruz. Bu çalışmalarla, ilçemiz daha da gelişiyor, büyüyor ve göz alıcı bir şekilde değişime uğruyor. Bu, gelişme ve değişim inşallah 5 yılsonunda daha da çarpıcı ve iyi bir şekilde görülebilecek. Bu anlamda, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey ile ekibine yeni hizmetler ve yatırımlar noktasında ilçemize sunduğu katkı ve desteklerden dolayı vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

Yeni Büyükşehir Belediyesi kanunuyla birlikte Beyşehir Belediyesi'nin geçmiş dönemde mali imkanları nedeniyle işletemediği Beyşehir Atıksu Arıtma Tesisi'ni işletmeye alarak yıllardır kaldığı atıl durumdan kurtardığını vurgulayan Özaltun, "Her ilçeye olduğu gibi Beyşehir'e de hanımlar lokali yapımı projesi, KOMEK kurs merkezinin açılması, su problemleri yaşayan yerleşim merkezlerinin bu sorunlardan kurtarılması, dış mahallelerde yürütülen sıcak ve soğuk asfalt faaliyetleri ile ilçe merkezlerindeki prestij cadde çalışmaları, tarımsal faaliyet ve projelerin hayata geçirilmesi, yaz spor okulları, nazım imar planlarının hazırlanması, mezarlık çalışmaları, balıkçılığa verilen destekler, Beyşehir'e düzenlenen gezi programları, çiftçi eğitim programları, medeniyet okulu projesi kapsamında yürütülen faaliyetler, kültürel, sanatsal aktiviteler, ulaşım hizmetleri gibi daha sayamadığımız pek çok hizmet, yatırım ve çalışmalarla ilçemiz gözle görülür ölçüde değişerek gelişme göstermektedir. Konya Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerinin mali imkanlarıyla gerçekleştirilmeyecek çok sayıda devasa projeye imza atmakta ve sıra dışı yeni projeleriyle de vatandaşlarımızın takdirini kazanmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Özaltun: “Beyşehir yeni yatırımlarla gelişiyor”

Özaltun: “Beyşehir yeni yatırımlarla gelişiyor”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber