Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 01 Temmuz 2016 - 11:38 Yorum: 0

Özdemir : "İdari İzin Mağduriyeti Giderilmeli"

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir idari izinliyken nöbet tutan sağlık çalışanlarının mağdur olduklarını savunarak, bu durumun giderilmesini...

Özdemir : 'İdari İzin Mağduriyeti Giderilmeli'

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir idari izinliyken nöbet tutan sağlık çalışanlarının mağdur olduklarını savunarak, bu durumun giderilmesini talep etti. Özdemir, sendikalarında bu durumun sona ermesi için Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Özel günlerde veya bayramlarda belirli zamanlarda kamu çalışanlarına yönelik idari izin uygulaması yapıldığını belirten Özdemir, Ramazan Bayramı öncesi kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 4 Temmuz 2016 Pazartesi yarım gün, 8 Temmuz 2016 Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin Başbakanlık Genelgesi de daha önce yayınlandığını böylelikle kamu çalışanlarının Ramazan Bayramı izin süresi 9 güne uzatıldığını söyledi.

İzin verilmiyor, ücreti ödenmiyor

Ancak sağlık çalışanları bu haktan yararlanamadığını ve mağdur olduğunu savunan Özdemir, "Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında idari izin uygulaması sağlık hizmetlerin kesintisiz verilmesi gerekliliğinden dolayı idari izinden faydalanamama gibi bir sonuç ortaya çıkarmıştır. Bu da bir takım mağduriyetler ve farklılıklar yaşanmasına sebep olmaktadır. Bahsedilen idari izinli günlerde 24 saat kesintisiz hizmet veren sağlık çalışanları, diğer çalışanlar gibi izin kullanamamaktadırlar. Bu izinden hiçbir şekilde faydalanamadıkları gibi, tutulan nöbet karşılığında da çalışanlarımıza bu nöbetin ücreti ödenmemekte, daha sonra izin de verilmemektedir" dedi.

Nöbet Ücretleri Davası

Sağlık Sen olarak Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında idari iznin uygulanmasında yaşanan sorunlar ve uygulama farklılıkların giderilmesine yönelik Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını anlatan Özdemir, "Başvuruda idari izin sürelerinin aylık toplam mesai saatinden düşülmesi gerektiğinden bu sürelerde yapılan çalışmaların karşılığının nöbet ücreti olarak ödenmesi veya karşılığında izin verilmesi hususlarını talep ettik. Ayrıca sendikamız tarafından geçen yıl Kurban Bayramından sonra nöbet ücretlerinin ödenmemesi ile ilgili açılan dava da halen devam etmektedir. Bu konudaki mağduriyet ivedilikle giderilmelidir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber