Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Ocak 2018 - 10:18 Yorum: 0

Özel eğitim alan öğrenciler için anlamlı proje

Erzincan'da "Her Veli Bir Öğretmendir." adlı sosyal kaynaştırma projesi ile özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere özgüven duygusu kazandırılıyor.

Özel eğitim alan öğrenciler için anlamlı proje

Erzincan'da "Her Veli Bir Öğretmendir." adlı sosyal kaynaştırma projesi ile özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere özgüven duygusu kazandırılıyor.

Erzincan Cumhuriyet Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Mustafa Bayrak'ın yürüttüğü "Her Veli Bir Öğretmendir." adlı destek odası sosyal kaynaştırma projesi kapsamında okulda özel gereksinimli öğrencileri hayata hazırlama, kendi ayakları üzerinde durabilme ve özgüven duygusu geliştirme adına bir etkinlik düzenlendi. Öğrenciler velilerin ve bazı öğretmenlerin hazırladığı yiyecekleri düzenlenen etkinlik ile katılımcılara satarak farklı bir deneyim yaşadılar.

Yürütülen Proje hakkında bilgi veren Mustafa Bayrak; "Okulumuzda "Her Veli Bir Öğretmendir" projesinin üçüncü aşamasına yönelik bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinliğimizin birinci aşamasında destek eğitimine ihtiyacı olan öğrencilerimizin akademik başarılarının yetersizliklerini telafi etme yönünde çalışmalar yaptık. Projemizde ikinci aşamada özel eğitime ihtiyacı olan destek eğitimi alan öğrencilerimizin sosyal alanda yetersizliklerini giderme yönünde çalışmalar yaptık. Üçüncü aşama olarak yapmış olduğumuz etkinlik ailelerin ekonomik sıkıntılarını telafi etme yönündeki bir çalışmadır. Bu destek eğitimine ihtiyacı olan özel eğitim ailelerinin en büyük sorunlarından bir tanesi de ekonomik sorunlardır. Burada proje kapsamında öğrencileri ile birlikte satış yapan veliler ileriki yıllarda çocuklarının kendi ayakları üzerinde durabilme adına, kendi, yaşamlarını idame ettirebilme adına ailelerine, komşularına bağımlı olmadan devletin hiçbir sosyal kurumundan yardım almadan kendi hayatlarını sürdürebileceklerini göstermek istedik. Bugün burada velileri ile birlikte satış yapan öğrencilerimizin, yarın kantini rahatlıkla işletebileceklerini göstermeyi amaçladık. Biz buna inandık. Velilerimizi de inandırdık. Bu çalışmamızın akabinde Cumhuriyet Ortaokulu olarak yeni hazırladığımız projeyi sunmak istiyorum. Önümüzde ki yıl okul kantinleri bir proje kapsamında özel eğitime ihtiyacı olan aile bireyleri ile birlikte öğrencilerimizin istihdamında kullanılmak üzere proje hazırlıyoruz" dedi.

Erzincan Down Sendromu Derneği Başkanı Netice Tekin ise projeye destek verdiklerini ifade ederek; "Biz dernek olarak Mustafa hocamın yapmış olduğu bu projeyi sonuna kadar destekliyoruz. Bizim asıl amacımız çocuklarımızın kaynaştırma eğitimi ile normal okullarda okuması, onların hem sosyal hayata hem okul hayatında başarı sergilemeleridir. Lütfen halkımız bu projeye destek versin." dedi.

Özel eğitim alan öğrenciler için anlamlı proje

Özel eğitim alan öğrenciler için anlamlı proje

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber