Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 24 Şubat 2022 - 10:03 Yorum: 0

Özel eğitim anaokulu olmayan il kalmadı

Milli Eğitim Bakanlığı, özel eğitim öğrencilerinin anaokullarına erişimini artırmak amacıyla 2019'da ülke genelinde 28 ilde bulunan özel eğitim anaokulunu...

Özel eğitim anaokulu olmayan il kalmadı

Milli Eğitim Bakanlığı, özel eğitim öğrencilerinin anaokullarına erişimini artırmak amacıyla 2019'da ülke genelinde 28 ilde bulunan özel eğitim anaokulunu 81 ile yaygınlaştırarak sayıyı 52'den 135'e çıkardı. Bakanlık, bu yılsonunda özel eğitim anaokulu sayısını 300'e çıkarmayı hedefliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitime erişimi 81 ilde yaygınlaştırmaya devam ediyor. Okul öncesi 5 yaş grubunda okullaşma oranını 5 ay gibi kısa bir sürede yüzde 78'den yüzde 90'a çıkartan Bakanlık, özel eğitim anaokullarını da tüm illerde kurma kararı aldı. Türkiye genelinde 2019 yılında 28 ilde 52 özel eğitim anaokulu bulunurken, 81 ilde özel eğitim anaokulları hizmet vermeye başladı. Ayrıca illerin durumuna göre özel eğitim anaokulu sayısı da artırıldı.

Bu yıl 165 özel eğitim anaokulu daha açılacak

2021 sonu itibarıyla 81 ilde özel eğitim anaokulu sayısını 112'ye çıkaran Milli Eğitim Bakanlığı, bu yılın ilk iki ayında 23 özel eğitim anaokulu açarak özel eğitim anaokulu sayısını 135'e yükseltti. Bakanlık, özel eğitim anaokullarına erişimi artırmak için bu yıl 165 özel eğitim anaokulu daha açacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada özel eğitimde sunulan hizmetin kalitesi kadar erişilebilirliğe de önem verdiklerini belirtti. Bir taraftan verilen hizmetin kalitesini artırırken diğer taraftan bu hizmetlere 81 ilde vatandaşların kolayca erişebilmesini sağladıklarını ifade eden Özer, 28 ilde hizmet veren özel eğitim anaokulu ağını 2021 sonunda 81 ile yaygınlaştırdıklarını ve özel eğitim anaokulu sayısını da 112'ye çıkarttıklarını kaydetti.

"Özel eğitim anaokulu sayısı 300'e çıkarılacak"

Bakan Özer, şu açıklamalarda bulundu:

"Daha önce sadece 28 ilde olan özel eğitim anaokullarımız, 53 ilde yeni açtığımız anaokullarıyla artık 81 ilde de hizmet vermeye başladı. 81 ilimizde en az bir anaokulunun hizmet vermesini sağlamış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. 81 ilde özel eğitim anaokulu sayısını 2021 yılı sonunda 112'ye çıkardık. Böylece özel eğitim anaokulu olmayan ilimiz kalmadı. Diğer taraftan özellikle büyükşehirlerimize ağırlık vererek buralardaki özel eğitim anaokulu sayısını artırmaya çalışıyoruz. Bu yıl 188 yeni özel eğitim anaokulunu hizmete almayı hedefliyoruz. Bu hedef kapsamında, yılın ilk iki ayında 23 yeni özel eğitim anaokulunu hizmete açtık. 165 yeni özel eğitim anaokuluyla ilgili tüm planlamalarımızı da tamamladık. Bu anaokullarının yapımıyla, özel eğitim anaokulu sayısında önemli bir artış gerçekleştirerek özel eğitim anaokulu sayısını 300'e yükseltmiş olacağız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber