Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 26 Nisan 2015 - 12:04 Yorum: 0

Özel güvenlikte iki alternatif

Beştepe'de masaya yatırılan Özel Güvenlik düzenlemesi ile ilgili iki alternatif ortaya çıktı. 1- Kamu binalarının korunması için Koruma Memurluğu kurulacak. 2- Sektörün baştan aşağı yenilenmesi.

Özel güvenlikte iki alternatif

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kaldıralım" dediği özel güvenlik konusu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki son Bakanlar Kurulu toplantısında tüm boyutları ile masaya yatırıldı. Tamamen kaldırılması ilk olarak gündeme geldi ancak, polisin çok fazla kamu binası ve şahıs koruması sebebiyle asli işinden uzaklaştığı vurgulandı. Suçla mücadeleye odaklanması için çalışılan polisin güvenlik alanında sorumluluğunun artırılmaması benimsendi. Polisin koruması altındaki hükümet konakları, kamu binaları, lojman ve adliye sarayları gibi stratejik binalar ile Erdoğan'ın polis yerine daha önce de gündeme getirdiği statlar ve kişisel korumalar "Koruma Memurluğu" alanına verilecek. Koruma memurluğu yeni düzenleme ile hayata geçirilecek, daha geniş yetkilerle donatılacak. Ele alınan ikinci alternatif ise tüm sektörün baştan aşağı yeniden dizayn edilmesi oldu. Dünyadaki örnekleri, bu alanda çalışan insan sayısı ve doğan taleplerden dolayı özel güvenliği tamamen yenileyecek bir düzenleme ile ilgili de çalışma başlatılarak bir taslak hazırlandı. Taslakta polislikten atılan Paralel Yapı mensubupların önü de kesilecek. Bunun için taslağa "özel hayatın gizliliğine karşı işlenen suçlardan hüküm giyenler özel güvenlikalanında faaliyet gösteremeyecek" maddesi konuldu. Taslakta kimlerin özel güvenlikçi olabileceği ve bunla ilgili detaylar yer alıyor. Özel güvenlik düzenlemesine seçim sonrası son hali verilecek.

YÜZDE 94'Ü POLİSLİĞE YETERSİZ

BakanlarKurulu'nda Erdoğan'a yapılan sunumda özel güvenlik sektörünün yapısı tüm detayları ile anlatıldı. Kamu sektöründe 114 bin 388 özel güvenlik görevlisi var. Lise mezunu olmayan veya 26 yaşından büyük olan polis olamayacak. Lise ve üniversite mezunlarından yaşları tutan yüzde 6.6'nın ise boy, kilo oranları ile KPSS'den yeterli puan almaları gerekecek.

Haber Kaynağı: SABAH
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber