Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Ağustos 2014 - 12:43 Yorum: 0

Özel İnsanlar Merkezi serasında ilk ürün hasadı yapıldı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Belediyesi tarafından eğitilebilir engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunma amacıyla, Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’ndeki sera alanında ilk ürün...

Özel İnsanlar Merkezi serasında ilk ürün hasadı yapıldı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Belediyesi tarafından eğitilebilir engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunma amacıyla, Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’ndeki sera alanında ilk ürün hasadı, zihinsel engelli öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Nevşehir’de engelli olmanın getirdiği psiko-sosyal sorunların üstesinden gelinmesi ve onların toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olunmasının amaçlandığı merkezde oluşturulan sera alanında bu yılın ilk ürün hasadı yapıldı.

Merkez bahçesinde 25 metrekarelik bir alan üzerinde oluşturulan serada yetiştirilen domates, biber, salatalık, kavun, karpuz ,patlıcan ve altınçilek gibi ürünlerin hasadı yapıldı.

Önümüzdeki günlerde de belirli periyodlar halinde engellilerce yapılacak ürün hasadından yaklaşık 100 kilogram ürün elde edilmesi hedefleniyor.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber