Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Eylül 2016 - 17:33 Yorum: 0

Özel öğrenciler hasat şenliğinde buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile birlikte hayata geçirdiği Tarıma Engel...

Özel öğrenciler hasat şenliğinde buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile birlikte hayata geçirdiği Tarıma Engel Yok Projesi'nde özel öğrenciler hasat mutluluğu yaşadı. Şenlikte, özel öğrencilerin bahar aylarında kendi elleriyle diktiği ürünlerin hasadı yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile birlikte sürdürdüğü Tarıma Engel Yok Projesi kapsamında hasat şenliği yapıldı. Öğrenciler, protokolle birlikte bahar aylarında dikip yetiştirdikleri sebzelerin hasadını yaptı. Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen programda konuşan Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, "Bugün tekerlekli sandalyesiyle, koltuk değneğiyle yürümekte zorluk çeken arkadaşlarımız bahçeye geldi, hasat yaptı. Emek veren arkadaşlarımıza ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederiz" dedi.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih Özdemir, enstitüde bugüne kadar yüzlerce proje yaptıklarını, ancak hiçbirinin bu kadar güzel ve özel olmadığını belirterek, "Enstitümüz tarihinin en cıvıltılı, en özel en güzel günlerinden birini yaşıyor. Bu çalışmaların devamını canı gönülden diliyorum" şeklinde konuştu.

Engellilerin hasat ettikleri ürünleri, "Gönüller engelli olmayınca ürünler böyle verimli oluyor" sözleriyle takdir eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal destekler vermeye devam ettiğini belirtti. Kılca, "Engel tanımayan öğrencilerimiz kendi ürünlerini yetiştirdi, şimdi de hasadını yapıyor. Hepsi çok mutlu. Toprağın hazırlanmasından, hasadına kadar bu süreci gördüler ve burada rehabilite oldular. Bereket de oldu. Ürünler gayet verimli. Öğrencilerin hepsi gayet başarılılar, hepsini kutluyorum" ifadelerini kullandı.

KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, daire başkanları, muhtarlar ve öğrenci velilerinin katıldığı programda konuşmaların ardından hasat yapan özel öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Özel öğrenciler hasat şenliğinde buluştu

Özel öğrenciler hasat şenliğinde buluştu

Özel öğrenciler hasat şenliğinde buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber