Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 09 Mart 2015 - 13:38 Yorum: 0

Özel Sporcular Atletizm Bölge Şampiyonası başladı

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen şampiyonaya 7 bölgeden down sendromlu, otistik ve zihinsel engelli yaklaşık bin sporcu katılıyor

Özel Sporcular Atletizm Bölge Şampiyonası başladı

ANTALYA (AA) - Özel Sporcular Atletizm Bölge Şampiyonası, Antalya'da başladı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun (TOSSFED) 2015 yılı faaliyet programında yer alan Atletizm Bölge Şampiyonası'na İç Anadolu, Ege, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, Karadeniz, Marmara ve Doğu Anadolu bölgelerinden down sendromlu, otistik ve zihinsel engelli yaklaşık bin sporcu katılıyor.

Şampiyonanın ilk gününde Marmara, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini kapsayan birinci bölge ayağı, Antalya Zeytinköy Spor Kompleksi'nde gerçekleştiriliyor. 300 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk gününde 100, 200, 400, 800, 1500 ve 3000 metre koşuları, 3 adım atlama, uzun atlama, cirit atma ve gülle atma branşlarında müsabakalar yapılıyor.

- "Milli takıma ve olimpiyatlara hazırlayacağımız ekibi seçeceğiz"

TOSSFED Başkan Vekili Sadettin Akçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak Türkiye'nin her yerinde bulunan engelli bireyleri topluma kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Atletizmin paralimpik branşına, 2016 Rio Olimpiyatları'na gidebilecekleri bir alan olduğu için daha fazla önem verdiklerini belirten Akçi, "Bugün koşular, 3 adım atlama, uzun atlama, cirit atma ve gülle atma branşlarında çocukların derecelerini alacağız. Daha sonra bu sporcular arasından milli takıma ve olimpiyatlara hazırlayacağımız ekibi seçeceğiz" dedi.

14 Mart Cumartesi günü sona erecek şampiyonada dereceye girecek sporcular nisan ayında yapılacak Türkiye Atletizm Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber