Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 25 Mart 2015 - 11:53 Yorum: 0

Özel Sporcular Masa Tenisi Şampiyonası

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen 1. Bölge Şampiyonası'na otistik, down sendromlu ve mental yetersizliği bulunan 220 sporcu katılıyor

Özel Sporcular Masa Tenisi Şampiyonası

ANTALYA (AA) - Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen Masa Tenisi 1. Bölge Şampiyonası, Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı. 

İlçedeki spor salonunda düzenlenen şampiyonaya İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinden 82 spor kulübüne kayıtlı 220 sporcu katılıyor. 

Yarın sona erecek şampiyonada otistik, down sendromlu ve mental yetersizliği bulunan sporcular, kız ve erkeklerde 8-11, 12-15, 16-21 ve 22+ yaş kategorilerinde mücadele ediyor.

1. Bölge Şampiyonasının ardından 26-28 Mart tarihlerinde yapılacak 2. Bölge Şampiyonası'na da Marmara, Ege, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerden gelecek özel sporcular katılacak.

Şampiyonalarda ilk ikiye girecek sporcular, Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı elde edecek.

Şampiyonanın açılışında konuşan Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın, özel sporcuların son iki yılda kabuğunu kırdığını, Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

Devlet büyüklerine neler yapabileceklerini, sporla neler başardıklarını gösterdiklerini dile getiren Aydın, "Biz bundan sonra hayatın her alanında olacağız. Otobüslerde olacağız, alışveriş merkezlerinde olacağız, eğitim okullarında olacağız, spor sahalarında da olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu da sporcu, antrenör ve sporcu yakınlarına Antalya'yı seçtikleri için teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber