Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:37 Aksaray’da iki araç kavşakta çarpıştı: 2 hafif yaralı12:37 Tartıştığı müşteriye amansız takip: 3 yaralı12:37 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı12:37 Büyükşehir’in Çocuklara Özel Şenliği’ne ücretsiz ulaşım imkânı12:34 Nazilli’de jandarma ekipleri uyuşturucuya geçit vermiyor: 1 tutuklama12:34 Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret12:33 Kaza yerine gelen polisler, mesai arkadaşlarının cenazesiyle karşılaştı12:33 Muğla Ege Yıldızları Başkanı Şen: "Muğla’da sahamız olmadığı için maçlarımı...12:31 Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü12:31 Deprem sonrası gök yüzünde oluşan bulutlanma ve renk hayrete düşürdü12:30 Kız çocuğuna cinsel istismar iddiasında kuaföre 47 yıl 15 aya kadar hapis t...12:30 Kemer’in ilk kültür evi açılıyor12:30 Bakan Ersoy: “Venedik Bienali, Türkiye’nin kültürel zenginliğini dünyaya gö...12:30 KUMSMALL’dam çocuklara özel 23 Nisan hediyesi12:29 Kadıköy Fikirtepe’de 2 metrobüs kaza yaptı12:29 CW Enerji, savunma sanayisine ürün geliştiriyor12:29 Taste Of The World Dünya Lezzetleri CarrefourSA’da buluştu12:28 Dr. Doğan: "20’li yaşlar cilt bakımı rutinine başlamak için ideal bir zaman...12:28 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bir aracın lastiği patladı: Kilometrelerce a...12:28 Şanlıurfa GAP Havalimanı’nı yılın ilk çeyreğinde 200 bin kişi kullandı
Sağlık 29 Mart 2017 - 11:33 Yorum: 0

Özel Ümit’te nine ve dedelere özel eğitim

Özel Ümit Hastanelerinin bilgilendirme çalışmaları kapsamında nine ve dedelere eğitim verildi.

Özel Ümit’te nine ve dedelere özel eğitim

Özel Ümit Hastanelerinin bilgilendirme çalışmaları kapsamında nine ve dedelere eğitim verildi.

Ücretsiz olarak gerçekleşen eğitimde dede ve nineler, çocuk gelişimi hakkında uzmanlar tarafından bilgilendirildi. Nine Dede Eğitimi'nde Yenidoğan Hemşiresi Hacer Avşaroğlu, "Anne sütünün önemi ve emzirme yöntemleri ile bebek bakımı ve banyosu" konusunda eğitim verirken, Psikolog Seda Gün ise "Loğusalıkta ruhsal değişimler" hakkında bilgiler verdi. Batıkent Özel Ümit Hastanesi -2'nci kat Konferans Salonu'nda gerçekleşen eğitim programında konuşan Yenidoğan Hemşiresi Hacer Avşaroğlu, çocuk bakımında annenin en önemli aktör olduğunu ifade ederek, bu süreçte nine ve dedelerin anne ve babanın istediği ölçüde yardımcı olmaları gerektiğini aktardı. Çocuk bakımında anne ve babadan sonra nine ve dedelerin önemli bir rolü olduğuna değinen Avşaroğlu, anne sütü saklanması, bebek banyosu ve yenidoğan bebeklerde görülen sarılıkta yapmaları gereken konulara değindi.

Psikolog Seda Gün ise, doğum sonrasında hormonlar nedeniyle özellikle annelerin psikolojik olarak zorlanabilecekleri bir döneme girdiklerini ifade ederek, nine ve dedelerin bu süreçte nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı. Doğumdan sonra bebek ziyaretlerinin uzun tutulmamasını öğütleyen Psikolog Gün, annenin mümkün oldukça ve istediği oranda bebek ile vakit geçirebileceği ortamın oluşturulması için nine ve dedelerin destek olabileceklerini belirtti.

Eğitimin ardından katılımcı dede ve ninelere sertifikaları verildi. Sertifika aldıkları için mutlu olduklarını ifade eden katılımcılar, daha önce çocuk bakmalarına karşın bilmedikleri pek çok şeyi eğitimde öğrendiklerini ve böylece çocuklarına daha faydalı olabileceklerini söylediler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber