Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 23 Kasım 2016 - 16:28 Yorum: 0

Özel yetenekli çocuklar için proje

"Özel Yetenekli Çocuklar Projesi"nin danışmanlığını yapan Yrd. Doç.

Özel yetenekli çocuklar için proje

"Özel Yetenekli Çocuklar Projesi"nin danışmanlığını yapan Yrd. Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı, "Yola çıktığımız bu proje ile öğretmenlerimizin üstün yetenekli çocuklar ile ilgili farkındalıklarını artırmak ve doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamayı amaçlamaktayız" dedi.

TED Üniversitesinden yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ve TED Üniversitesi işbirliği ile Türkiye'deki tüm öğretmenlerin üstün yetenekli çocuklar hakkında doğru ve güvenilir bilgiye en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla internet üzerinden yönetilecek "Özel Yetenekli Çocuklar Projesi"nin geliştirildiği ve şu ana kadar 20 binden fazla öğretmene ulaşıldığı ifade edildi. Açıklamada, Özel Yetenekli Çocuklar Projesi'nin Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yürütücülüğünde ve TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı danışmanlığında öğretmenlerin üstün yetenekli çocuklar ile ilgili farkındalıklarını artırmak amacıyla geçen sene başlatıldığı belirtilerek, "Proje, MEB'e bağlı çevrimiçi bir sosyal eğitim platformu olan EBA'da (Eğitim ve Bilişim Ağı) devreye girmiş ve 40 videodan oluşan ilk modülü başarıyla tamamlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı herhangi bir okulda görev yapan tüm öğretmenlerin hiçbir kısıtlama olmadan veya ücret ödemeden yararlanabildikleri videolar şu ana kadar Türkiye çapında 20 binden fazla öğretmene ulaşılmıştır" denildi.

Proje danışmanlığını yapan Yrd. Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı, konu ile ilgili olarak, "Üstün yetenekli çocuklar bir ülkenin gelişmesi, refaha ulaşması ve güçlenmesi için çalışan en güçlü lokomotiflerden biridir. Bununla birlikte öğretmen ve aileleri tarafından fark edilmeyip, daha da kötüsü uygun eğitimlerden mahrum bırakıldıklarında her geçen gün yeteneklerini kaybetme riskiyle karşı karşıyadırlar. Yola çıktığımız bu proje ile öğretmenlerimizin üstün yetenekli çocuklar ile ilgili farkındalıklarını artırmak ve doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamayı amaçlamaktayız" dedi.

Üstün yetenekli çocuklar ve eğitimleri konusunda ulusal ve Uluslar arası platformda kendini kanıtlamış beş farklı öğretim üyesinin katkı sağladığı proje için Saranlı, "Projede öncelikle öğretmenlerin en çok ulaşmak istedikleri, en çok merak ettikleri konu başlıkları belirlenmiştir. Sonrasında bu konu başlıklarına uygun şekilde ilk eğitim modülünün video çekimleri gerçekleştirilmiş ve EBA platformuna yüklenmiştir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber