Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 11 Şubat 2016 - 18:17 Yorum: 0

Özgecan Aslan Malatya'da da unutulmadı

CHP Malatya İl Teşkilatı üyeleri, geçen yıl öldürülen Özgecan Aslan'ı andı.

Özgecan Aslan Malatya'da da unutulmadı

MALATYA - CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, AK Parti'nin iktidarda kaldığı 14 yılda kadına şiddet vakalarında yüzde bin 400, cinsel suçların yüzde 449, fuhuşun yüzde 700'ler oranında arttığını belirtti. 

CHP Malatya Yeşilyurt İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen törende, Mersin'inTarsus ilçesinde tecavüz edilerek vahşice öldürülen Özgecen Aslan, ölümün birinci yıl dönümünde anıldı. CHP İl Başkanlığı binası önünde gerçekleştirilen anma törenine CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile partililer katıldı. Törene siyah takım elbise giyerek katılan İl Başkanı Enver Kiraz, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarları döneminde kadına şiddet olaylarının yüzde bin 400 oranında arttığını belirtti. 

Kiraz, 14 yılda fuhuş vakalarının ise yüzde 700 düzeyinde arttığını ifade ederek, "Özgecan'ın katledilmesi, kadına karşı işlenen şiddetin sembollerinden biri haline geldi. Bugün bir kez daha kadına yapılan bu şiddetleri nefretle kınıyorum. 14 yıldır bizi bir iktidar yönetiyor. Bu iktidar, kadın erkek eşitliğine inanmıyorum diyen bir iktidar. Bu iktidar, kızlarına sahip çıksalarmış diyen bir iktidardır. Bu iktidar, kızlar okuyunca erkekler evlenecek kız bulamıyor diyen bir iktidar. Tüm bu söylemlerin sonucu olarak maalesef birçok kesime karşı işlenen suçlarda olduğu gibi kadın konusununda da AK Parti'nin karnesi çok ağırdır. 14 yıldır AK Parti iktdarlarında kadına şiddet yüzde bin 400 arttı. Cinsel suçlar yüzde 449, fuhuş yüzde 700'ler oranında, boşanmalar yüzde 37, cinayetler yüzde 261 arttı. AK Parti iktidarı döneminde pembeler siyaha döndü. Güzellikler çirkinliğe döndü. Biz kadının fıtratında şiddet, ölüm olmasın istiyoruz. Bunun için bu eylemleri gerçekleştiriyoruz." diye konuştu. 

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Sevil  de tecavüz edilerek öldürülen Özgecen Aslan'ın cinayetinin üzerinden 1 yıl geçtiğini anımsattı. Sevil  "Bir üniversite öğrencisiydi Özgecan. Olayın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen ülkemizde bu olaylar durmadı. Her geçen gün bu tür olayların daha da arttığını, kadınlara, çocuklara yönelik cinsel saldırı suçlarının kat kat arttığını görüyoruz. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin yaptığı araştırmalarda ortaya çıkan rakamların çok çarpıcı olduğunu görüyoruz. Kadınların büyük çoğunluğunun küçük yaşlardan itibaren şiddet ya da cinsel saldırılara maruz kaldığını görüyoruz. İHD'nin verilerine göre, Türkiye'de her 4 saatte bir kadının tecavüze uğradığını veya erkek şiddetine maruz kaldığı görülmektedir. 20014-2015 verilerini paylaşmak istiyorum; son 2 yılın verileri çok daha vahim durumda. İHD'nin verilerine göre 2014'te 294 kadın, erkek şiddeti ile hayatını kaybetmiştir." şeklinde konuştu

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber