Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 11:03 Yorum: 0

Özgecan Aslan'ın adı çocuk parkında yaşatılacak

Gümüşhacıköy Belediyesi, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adını, yapımı tamamlanan çocuk parkına verdi

Özgecan Aslan'ın adı çocuk parkında yaşatılacak

AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy Belediyesince, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adı, yapımı tamamlanan çocuk parkına verildi.

Belediye Başkanı Zehra Özyol, yaptığı açıklamada, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın işkence görmesi ve hunharca öldürülmesi nedeniyle Gümüşhacıköy halkının üzüntü içinde olduğunu belirtti.

Özgecan Aslan'ın  sürekli gönüllerinde olacağını belirtmek amacıyla ilçedeki bir parkta "Özgecan Aslan" adını yaşatmaya karar verdiklerini ifade eden Özyol, "Belediye meclisinin mart ayı toplantılarında konuyu görüştük ve Özgecan'ın adının, Hacıyahya Mahallesi Uğurlu Sokak'ta, 3 bin metrekare alanda yapımı tamamlanan parka verilmesini uygun bulduk. Özgecan ilelebet gönlümüzde, Gümüşhacıköy'de yaşayacak" dedi.

Özyol, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin sona ermesini, bir daha yaşanmamasını dilediklerini kaydederek, "Kadın cinayetlerinin son bulması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz, bunun başında da eğitim olduğunu biliyoruz. Analarımızı, çocuklarımızı eğitmek görevimiz. Belediyemizin bu tür faaliyetleri de var" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber