Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Ekim 2016 - 15:45 Yorum: 0

Özgür Eğitim-Sen’den ek ders ücreti açıklaması

Özgür Eğitim-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Kemal Kaya, ek ders ücreti ile ilgili adaletsizlik olduğunu savundu.

Özgür Eğitim-Sen’den ek ders ücreti açıklaması

Özgür Eğitim-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Kemal Kaya, ek ders ücreti ile ilgili adaletsizlik olduğunu savundu.

Özgür Eğitim-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Kemal Kaya, 2015 Mart ayında TBMM'de kabul edilen Torba Yasa ile Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlerin ek derslerine yüzde 100 zam yapıldığını ancak yapılan düzenlemenin eksik, yanlış olduğunu iddia etti.

Özgür Eğitim-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Kemal Kaya, "Ancak aradan geçen süre de söz konusu eksiklik, yanlışlık ve öncelik sıralaması hala MEB tarafından düzeltilmemiştir. İlgili yönetmelik ek ders ücretlerine ilişkin bir haksızlık olduğu gibi aynı zamanda bu düzenlemeden bağımsız şekilde eğitim çalışanlarının ek ders ücretlerinin iyileştirilmesi zarureti önümüzdedir.

Eğitim çalışanlarının temel problem alanlarından birisi mali hakların yetersizliğidir. Bunun bir parçası olan "ek ders" mevzusu mevcut düzenleme ile hakkaniyetsiz, gayrı adildir ve "eşit işe eşit ücret" ilkesine aleni şekilde aykırı niteliktedir" dedi.

Ali Kemal Kaya, "Milli Eğitim Sistemi'nin ana akım yapılanması söz konusu düzenlemeyle ikincil bir hale itilmiş, destekleme ve yetiştirme gibi ana akım yapılanmayı tamamlayıcı unsurlar öncelikli hale getirilmiştir. Esasın ötelenip yardımcı unsurun öncelenmesi gibi izah edilmesi mümkün olmayan bir kafa karışıklığını ve yönetim zafiyetini belgelemektedir.

Diğer taraftan zaman, içerik gibi tüm yapılanması benzer olan bir etkinliğe, aynı yapılanma içerisinde farklı ücretlendirmenin yapılıyor olması izaha muhtaçtır. Benzer şekilde sistem içerisinde ücretli öğretmen olarak nitelendirilen ve tabiri caizse modern bir kölelik formatında istihdam edilen çalışanların yaşadığı sistemik sömürülme ve mağduriyet durumu var. Ücretli öğretmenlerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi hak ve adaletin gereğidir. Dolayısıyla sistemin hak, adalet, liyakat, işin gereksinimleri ve personel ihtiyacı doğrultusunda yapılanması MEB'in acil görevlerinden birisidir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber