Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 22 Ağustos 2016 - 20:48 Yorum: 0

Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürü tutuklandı

Mahkeme kararıyla geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Bilir Kaya ve gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya...

Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürü tutuklandı

Mahkeme kararıyla geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Bilir Kaya ve gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya "silahlı örgüte üye olmak" suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından mahkeme kararıyla geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturmada tutuklama istemiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edilen Bilir Kaya ve İnan Kızılkaya'nın sorgusu sona erdi. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, gazetenin Bilir Kaya ve İnan Kızılkaya'nın "silahlı örgüte üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Aslı Erdoğan tutuklanmıştı

Geçtiğimiz günlerde İstanbul 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından PKK terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesi ile geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazar ve yönetim kadrosundan Aslı Erdoğan, Bilir Kaya, İnan Kızılkaya, Bilge Contepe, Kemal Sancılı, Emine Eren Keskin, Filiz Foçalı, Necmiye Alpay ve Ragıp Zarakolu hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Bu isimlerden gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyesi Aslı Erdoğan, 19 Ağustos'ta adliyeye sevk edilmiş, çıkarıldığı mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber