Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 25 Ağustos 2016 - 17:18 Yorum: 0

Özgür Gündem soruşturmasında mahkemeye sevk edilen Avukat Eren Keskin serbest bırakıldı

Mahkeme kararıyla geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesi çalışanlarına yönelik soruşturmada mahkemeye sevk edilen avukat Eren Keskin, serbest...

Özgür Gündem soruşturmasında mahkemeye sevk edilen Avukat Eren Keskin serbest bırakıldı

Mahkeme kararıyla geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesi çalışanlarına yönelik soruşturmada mahkemeye sevk edilen avukat Eren Keskin, serbest bırakıldı. Keskin ifadesinde, "Benim PKK/KCK örgütünün dağ kadrosundaki yöneticilerinin mahlas isimlerle bu gazete yazılar yazdığından haberim yoktur" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından, mahkeme kararıyla geçici olarak kapatılan Özgür Gündem Gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturmada hakkında gözaltı kararı bulunan avukat Eren Keskin'in sorgusu sona erdi.

Bugün öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek, soruşturma savcısı Umut Tepe tarafından ifadesi alınan avukat Eren Keskin "terör örgütü üyeliği" ve "devletin bütünlüğünü bozmak" suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Keskin ifadesinde, 27 Mart 2016 tarihine kadar Hüseyin Aykol isimli arkadaşıyla birlikte Özgür Gündem gazetesinin eş genel yayın yönetmenliğini yaptığını belirterek, "Bu tarihten sonra bu gazetede herhangi bir görev almadım. 15 günde bir bu gazetede yazılar yazmaktayım. Benim Genel Yayın Yönetmeni olmam tamamıyla semboliktir" dedi.

"PKK/KCK örgütünün dağ kadrosundaki yöneticilerinin gazetede yazı yazdığında haberim yok"

Gazetenin yayın politikasını belirlemek gibi bir etkinliğim ve yetkisi olmadığını ifade eden Keskin, "Ben aktif olarak avukatlık mesleğini icra etmekteyim. Bu gazetede çok fazla mesai harcamam da bu nedenle mümkün değil. Gazetede genelde insan hakları ve kadına karşı şiddete ilişkin yazılar yazmaktayım. Benim PKK/KCK örgütünün dağ kadrosundaki yöneticilerinin mahlas isimlerle bu gazete yazılar yazdığından haberim yoktur" ifadelerini kullandı.

Duruşma zaptında, Eren Keskin'in "PKK/KCK terör örgütü" ifadesi yazıldığı esnada "terör" ifadesinin zabıttan silinmesini talep ettiği, bunun üzerine terör örgütü ifadesinin kaldırıldığı kaydedildi.

"Biz "terör örgütü" ifadesi kullanmayız"

Keskin, bütün silahlı örgütlerin insan hakları literatüründe "silahlı şiddet örgütü" olarak tanımlandığını söyleyerek "Bu şekildeki tavrım örgütü kesinlikle meşru göstermek değildir. IŞİD, El Kaide, FETÖ vs. örgütler içinde biz insan hakları savunucuları "terör örgütü" ifadesini kesinlikle kullanmayız. Silahlı şiddet örgütü deriz. Ben insan hakları savunucusuyum. Bu yaşıma kadar hiçbir örgütün üyesi olmadım. Hiçbir zaman hakkımda terör örgütü suçlamasıyla soruşturma açılmadı. Ayrıca gazetede yönetici de değilim" dedi.

Savcılık tarafından tutuklama talebiyle sevk edilen Eren Keskin, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulandı. Nöbetçi Hakimlik avukat Keskin'in adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılmasına karar verdi.

3 isim tutuklandı

Geçtiğimiz hafta İstanbul 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından PKK terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesi ile geçici olarak kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nin yazar ve yönetim kadrosundan; Aslı Erdoğan, Bilir Kaya, İnan Kızılkaya, Bilge Contepe, Kemal Sancılı, Emine Eren Keskin, Filiz Foçalı, Necmiye Alpay ve Ragıp Zarakolu hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Bu isimlerden gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyesi Aslı Erdoğan, Genel Yayın Yönetmeni Bilir Kaya ve Yazı İşleri müdürü İnan Kızılkaya" "silahlı örgüte üye olmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber