Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Aralık 2014 - 16:13 Yorum: 0

"Özgür Kudüs" yürüyüşü

Çorum'da çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri yaptıkları eylemde, işgal altındaki Kudüs'e özgürlük istedi

'Özgür Kudüs' yürüyüşü

ÇORUM (AA) - Çorum'da çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri yaptıkları "Özgür Kudüs" yürüyüşünde, işgal altındaki Kudüs'e özgürlük istedi.

Devlet Tiyatrosu Salonu önünde toplanan grup, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün özgürleştirilmesi için Gazi Caddesi güzergahını takiben "Katil İsrail, "Hamas'a selam direnişe devam" ve "Özgür Kudüs" sloganları eşliğinde Hürriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklaması yapan Akıncılar Derneği Çorum Şube Başkanı Mustafa Çağdaş, İslam coğrafyasında yer alan zulümlere karşı seslerini yükseltmek istediklerini söyledi.

Kudüs'ün işgal altında olmasının bir nedeninin de Müslümanların bu konudaki duyarsızlığı olduğunu ifade eden Çağdaş, şunları kaydetti:

"Kudüs ve civarının mücadelesi sürekli diri tutulmalıdır. Siyonist işgal güçleri, kardeşlerimizi şehit edip İslam mabetlerine zarar vermeye başladıktan sona harekete geçmemiz bir şey ifade etmez. Bizler Kudüs için, Doğu Türkistan için, Suriye için, Afganistan ve Irak için kitlesel hareketlerde bulunup mazlumların yanındaki duruşumuzu göstermeliyiz. Kudüs'ün işgal altında olması zalimlerin ittifakından değil dünya Müslümanlarının sessiz kalmasındandır."

Konuşma sonrası dua eden grup, olaysız dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber