Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 23 Eylül 2016 - 16:18 Yorum: 0

Özhaseki, Cerablus’un inşasını değerlendirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cerablus'ta bulunan yapıların inşasına ilişkin, "Konut yapılacak olursa bunu dünyada en iyi yapacak grup yine...

Özhaseki, Cerablus’un inşasını değerlendirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cerablus'ta bulunan yapıların inşasına ilişkin, "Konut yapılacak olursa bunu dünyada en iyi yapacak grup yine Türklerdir" dedi.

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Açılışına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, açılış öncesinde basın mensuplarının sorularını değerlendirdi. Cerablus'ta bulunan yapıların inşasına ilişkin bir soruya Bakan Özhaseki şu yanıtı verdi:

"Haliyle bizim Güneydoğuda bir çalışmamız var. Bize sınırı olan uzunca bir bölgede Türk silahlı Kuvvetleri'nin(TSK) girmiş olduğu hareket neticesinde yeni bir yaşam alanı oluşuyor. Oranın yerlileri memleketlerine dönüyor. Göçmen olan insanlar yeniden gelip evlerine yerleşmeye çalışıyorlar. Fakat geldiklerinde yıkıntıyla karşılaşıyorlar. Bu konuda görüşmeler var. Hükümet nezdinde görüşmeler daha üst düzeyde görüşmeler var ama netleşmiş olarak ne kadar konut yapılacağı hakkında somut bir veri yok. Anlaşmalar neticesinde ortaya çıkacağı için şuan için konuşmak zor ama konut yapılacak olursa bunu dünyada en iyi yapacak grup yine Türklerdir bu işi en iyi yapacak bakanlıkta bizim bakanlığımızdır. Bu konuda da hazırlıklıyız malumatımız var. Gelişmeleri takip ediyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber