Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 22 Nisan 2018 - 17:03 Yorum: 0

Özışık “Ortadoğu’da bizi bekliyorlar”

AK Parti Kaynaşlı Gençlik Kolları tarafından ilçede bir ilke imza atılarak gazeteci yazar Süleyman Özışık söyleşisi düzenlendi.

Özışık “Ortadoğu’da bizi bekliyorlar”

AK Parti Kaynaşlı Gençlik Kolları tarafından ilçede bir ilke imza atılarak gazeteci yazar Süleyman Özışık söyleşisi düzenlendi. Özışık, Kudüs'ün önemi ve Türkiye'nin Ortadoğu'daki rolü hakkında konuştu.

Gazeteci –yazar Süleyman Özışık Kaynaşlılılarla biraraya gelerek Kudüs ve Türkiye'nin önemini anlattı. Kaynaşlı Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen konferansa AK Parti Düzce İl Başkan Yardımcıları Gökhan Sarıgül, Mustafa Gösterişli, Kaynaşlı İlçe Başkanı Saim Özkan, Belediye Başkanı Erol Bayraktar, il ve ilçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Kaynaşlı Gençlik Kolları tarafından düzenlenen konferansta konuşan gazeteci-yazar Süleyman Özışık, " Zulmün arşa dayandığı yerin adı Gazze'dir. Siz evinizden çıktığınızda başka bir ülkenin askeri tarafından aranıyor musunuz? Hayır. Kudüs işte böyle bir yer. İsrailli biri bir evin kapısını çaldığında ses gelmezse bu ev benim diyebiliyor. Dolayısıyla Kudüs'ün böyle bir anti demokratik ve zulüm dolu bir hali var" dedi.

Mescid-i Aksa'nın kapısının yatsı namazından sonra kapandığına dikkat çeken Özışık, " Mescid-i Aksa'nın kapısı sadece 15 Temmuz akşamı açılarak Türkiye için dua edildi. Mazlumların bize ihtiyacı var dediğimizde işte bundan bahsediyoruz. Ortadoğu'da, Kudüs'te Abdülhamit Han, Hz. Ömer ve Selahattin Eyyübi'nin dokunulmazlığı vardır. Bunlar korkularından dolayı, Recep Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlığı ise saygıdan dolayıdır" dedi.

Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık, Kudüs'te özellikle Türklere karşı İsrailin korku içinde olduğunu ve Flistinlilerin de saygı duyduğunu belirterek yaşadığı olayı aktardı. Cuma namazı sonrasında Mescid-i Aksa'nın önünde çay içtiğini kaydeden Özışık, " 6-7 İsraili meydana gelerek yere bir örtü atıp namazımızla dalga geçmeye çalıştı. Ardından da içeri girmek istediler. Ancak cami önündeki İsrail askerleri onlara izin vermediler. Çünkü içerideki Türkler var dedi. Biz olmasak ayakkabılarıyla içeri girecekler ve Peygamberimize saygısızlık yapacaklardı. Sırf Türk olduğu için o saygısızlık yapılmadı. Bizi beklediklerini unutmayın" şeklinde konuştu.

Sınır ötesi operasyonlara da değinen Özışık, Türkiye'nin son 20 yılda yaşadığı gelişim ile artık ABD, Avrupa ülkelerine kafa tutabildiğini kaydetti. Osmanlı ruhun fes takmak olmadığını da söyleyen Özışık, " Türk bayrağının sancak görevi gördüğünü unutmayın. Sadece Tunus'ta 15 Temmuz akşamı 20 bin kişi Türk bayrakları protesto yaptı. Gezi olayları, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi başka bir ülkede münferit olarak olsa bir daha ayağa kalkamazdı. Dolayısıyla bizim ülkemizi ne bölebilirler ne de çökertebilirler" diye konuştu.

Konferansın sonunda gazeteci-yazar Süleyman Özışık'a hediye takdim edildi.

Özışık “Ortadoğu’da bizi bekliyorlar”

Özışık “Ortadoğu’da bizi bekliyorlar”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber