Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Şubat 2020 - 09:28 Yorum: 0

Özlemlerini anlatmak için 29 Şubat’ı “Kayıp İnsanlar Günü” ilan ettiler

Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği, 4 yılda bir gelen 29 Şubat gününün heyecanla beklendiği gibi ailelerin de kayıp yakınlarını özlemle beklediğini...

Özlemlerini anlatmak için 29 Şubat’ı “Kayıp İnsanlar Günü” ilan ettiler

Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği, 4 yılda bir gelen 29 Şubat gününün heyecanla beklendiği gibi ailelerin de kayıp yakınlarını özlemle beklediğini anlatmak için 29 Şubat'ı "Kayıp İnsanlar Günü" ilan etti. YARKAD Başkanı Zafer Özbilici, "Dün yanımızda olan yakınlarımızı yıllardır aramakta, tıpkı 29 Şubat gibi bir gün onlar da gelecek umuduyla yaşamaktayız" dedi.

Kaybolan yakınlarını bulma umuduyla yaşamlarını sürdüren vatandaşların üyesi olduğu Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YARKAD) 4 yılda bir gelen 29 Şubat gününü "Kayıp İnsanlar Günü" ilan etti. Bugüne kadar binin üzerinde kaybın bulunmasına vesile olan dernek, 4 yılda bir gelen 29 Şubat gününün umutla beklendiği gibi ailelerin de kayıp yakınlarını özlemle beklediğini anlatmak için bugünü seçti. Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği Başkanı Zafer Özbilici de kayıplarının bulunması için dernek olarak yıllardır büyük emek verdiklerini ifade etti. Özbilici, 29 Şubat gününün belirlenmesiyle ömürlerini yakınlarını bulacakları günün özlem, heyecan ve umutlarıyla geçiren ailelere dikkat çekmek istediklerini belirtti.

"Dün yanımızda olan yakınlarımızı yıllardır aramaktayız"

Kayıp yakınlarının kaybolan kişileri bulma umuduna, heyecanına ve bekleyişine dikkat çekebilmek için bugünü seçtiklerini ifade eden Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği Başkanı Zafer Özbilici, "29 Şubat Günü bilindiği gibi 4 yılda bir takvimlerde yer almakta bugün yaşadığımız 29 Şubat önümüzdeki yıllarda yaşanmayacak fakat 4 yıl içinde geleceğini biliyoruz. Bu zaman dilimi biz kayıp yakınlarının yaşamını yansıtmakta, bizlerde dün yanımızda olan yakınlarımızı yıllardır aramaktayız" diye konuştu.

"Tıpkı 29 Şubat gibi bir gün onlar da gelecek umuduyla yaşamaktayız"

Derneğin 1992 yılında Otizmli Abdülhamid Özbilici'nin kaybolmasının ardından kurulduğunu belirten ve kayıpların bulunması için yılladır mücadele verildiğini anlatan Özbilici, "Bugüne kadar YAKAD olarak binin üzerinde kaybın bulunmasına vesile olduk. Bulamadığımız kayıplarımızın da bir gün geleceğini umutla beklemekteyiz tıpkı 29 Şubat gibi bir gün onlar da gelecek umuduyla yaşamaktayız. Bu vesileyle yarın ve diğer yıllarda yaşanacak 29 Şubatları Kayıp İnsanlar Günü olarak ilan ediyoruz. Kayıp olgusuna dikkat çekmek kaybolmalarını önlemek hususunda farkındalık oluşturmak için 4 yılda birde olsa dünyadaki kaybolmuş, kaçırılmış insanların hatırlanması kaybolanlara ve ailelerine umut olacağını ümit ediyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber