Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Haziran 2016 - 17:18 Yorum: 0

Ozon Tedavisi Birçok Hastalığa Deva Oluyor

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet nedeniyle, ayağında oluşan yaralar iyileşmeyince başta üniversite hastaneleri olmak üzere pek çok...

Ozon Tedavisi Birçok Hastalığa Deva Oluyor

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet nedeniyle, ayağında oluşan yaralar iyileşmeyince başta üniversite hastaneleri olmak üzere pek çok sağlık kuruluşunun kapısını çalan ve ayağının kesilmesi yönünde karar verilen Ramazan Alten, doğanın mucizesi olarak tanımlanan ozon tedavisiyle sağlığına kavuştu.

Ozon tedavisi, standart medikal tedavilerin yanında tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden biri olarak, dolaşım bozukluklarından ülsere, enfeksiyondan romatizmaya, bağışıklık sisteminden yanık ve yara tedavisine, cilt hastalıklarından cinsel işlev bozukluğuna ve daha birçok hastalığın tedavisinde tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılıyor.

Yirmi yıldır şeker hastası olduğunu vurgulayan Ramazan Alten, 2 yıl önce bu hastalığa bağlı olarak ayağında yaralar çıkmaya başladığını, yurtdışı ve üniversite hastaneleri dahil olmak üzere pek çok sağlık kuruluşuna gittiğini ancak bir sonuç almadığını söyledi. Alten ayağının kesilmekten kurtulduğu süreci şu şekilde anlattı; "Ayak damarlarıma stent takıldı, kan dolaşımı için damarlar açılmaya çalışıldı, fakat yaralarım her geçen gün derinleşti ve büyüdü. Uygulanan tedavilere rağmen ayağım neredeyse kesilme aşamasına geldi. Tedavim için geldiğim Medical Park Uşak Hastanesi İç hastalıkları Uzmanı Dr. Sevgi Sağlam bana ozon tedavisi önerdi. Hemen Ozon terapist Op. Dr. İsmail Özdemir" e başvurdum. Hem kandan ozon hem de torbalama tedavisi uyguladı. tedavi sonucunda çok şükür ayağım iyileşti, artık rahatlıkla yürüyebiliyorum. Ozon tedavisini Yapan Dr. İsmail Özdemir'e çok teşekkür ederim'

Şeker hastalığının uzun vadede damarları etkileyerek bazı organları tahrip ettiği bilgisini veren Medical Park Uşak Hastanesi Üroloji Uzmanı ve Ozon terapist Op. Dr.İsmail Özdemir, ozon tedavisinin, ayak kesilmesi gibi kötü bir soncu önlemenin yanı sıra, diyabetik hastalarda bağışıklık sistemini güçlendirme amaçlı olarak ta sıkça kullandığı söyledi. Dr. Özdemir; "Kanda yükselen şeker yeteri şekilde metabolize olamayınca başta damarlar olmak üzere sinirler ve diğer bütün organlara yapışarak birikime neden oluyor. Damar duvarı zaman geçtikçe daralmaya başlıyor, dokulara ve organlara kan pompalanması yavaşlıyor. Ozon tedavisiyle alınan oksijen öncelikle damarları genişleterek kan dolaşımını artırıyor ve vücuttaki asidik ortamı azaltarak tüm bu oluşan kötü durumları ortadan kaldırıyor" dedi.

Şeker hastalarına ozon tedavisi uygulayarak şekerin uzun vadede yaptığı bu tahribatları büyük ölçüde giderdiklerini iddia eden Dr. Özdemir uygulanan "Ozon terapisi" hakkında olarak şu bilgileri verdi; Belirli bir miktarda ozon ve oksijen gazı karışımının vücut boşluklarına, dolaşım sistemine ya da cilde direkt olarak uygulanması şeklinde özetlenebilir. Tedavinin en önemli özelliği ise hastaya ve hastalığa göre vücuda değişik şekillerde verilebilmesi ve hiçbir yan etkisinin olamamasıdır.

OZONUN KULLANILDIĞI RAHATSIZLIKLAR:

-İyileşmeyen yaralarda; Diabet yaralarında, enfekte olmuş ve iyileşmeyen yaralarda, yatakta uzun süre yatmaya bağlı ortaya çıkan bazı yaralarda

-Ameliyat sonrası zor iyileşen yaralar ve yara izlerinde

-Bel ve boyun fıtıklarında; direk fıtık içersine ameliyathane koşullarında verilerek

-Kanserin tedavisinde ve önlenmesinde; Kanser hücreleri, oksijen açısından zengin bir ortamda varlıklarını sürdüremediğinden, yeterli oksijen sağlanırsa, tümör dokusunun beslenmesinin bozulduğu ve tümör hücrelerinin öldüğü tespit edilmiştir. Ozon tedavisinin, direkt tümör hücrelerini öldürücü etkisi yanında tamamlayıcı olarak "bağışıklık sistemini güçlendirici, kemoterapi-radyoterapinin tümör üzerindeki öldürücü etkilerini artırarak tamamlayıcı tedavi olarak oldukça başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Ozon aynı zamanda kanserin metastazını kolaylaştıran genleri de baskılamaktadır.

-Kalp damar hastalıklarında; Ozon kanı incelterek ve damarları genişleterek kalp ve diğer dokuların aktif oksijenlenmesini sağlamaktadır. Oksijen daha rahat dokulara bırakılmakta hastaları kalp krizi riskinden ve oksijen eksikliğine bağlı ağrı ve doku hasarından korumaktadır.

-Kas, Eklem ve Romatizmal Hastalıklarda;

-Yoğun adale ağrıları, yorgunluk, uyku bozuklukları ile seyreden ve çok yaygın rastlanan bir hastalık olan fibromiyaljide

-Virüslerden kaynaklanan hastalıklarda; AIDS, zona, uçuk gibi viral hastalıklarda virüsün vücuttan atılmasında, ozon bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda virüse direkt teması ile etkili olur.

-Böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesinde,

-Deri hastalıklarında; Ozon, virüs bakteri, egzama, sedef ve mantarları öldürdüğünden bunların sebep olduğu deri enfeksiyonlarını tedavi eder. Ter kokularını önler.

-Göz hastalıklarında

-Bağırsak hastalıklarında; İltihaplı bağırsak hastalıklarında özellikle erken dönemde rektal ozon gazı püskürtülmesi şeklinde yapılan bölgesel uygulamanın çok yararlı olduğu kanıtlanmıştır.

-Kadın hastalıklarında; Tedaviye dirençli alt genital enfeksiyonlarda bakteri, mantar, virüs öldürücü etkisi ve hormanal durumu düzenleyici rolüyle etkili olur.

-Nörolojik hastalıklarda; Multiple skleroz, alzheimer, parkinson gibi gibi nörolojik hastalıklar ile Myotoni, Muskuler Distrofi veya Spastik çocuklarda kas-sinir hastalıklarında başarılı sonuçlar alınabilmektedir.

-Sağlıklı yaşlanmayı ve genç kalmayı sağlamak amacıyla

-Selülit için ozon terapi (ozon sauna

-Kronik Yorgunluk Sendromunda

-Stresle Mücadelede;

-Detoks (Toksinlerden Arınma) için

-Cinsel Fonksiyonların Düzenlenmesinde; Ozon terapi alanlarda cinsel fonksiyonlarda artış gözlenmiştir. Özellikle stres ve de diyabet hastalarını erken dönemde görülen cinsel sorunlarının giderilmesinde oldukça etkili bir yöntemdir.

-Cilt bakımı ve güzelliğinde;

-Ani işitme kayıplarında ve kulak çınlamalarında

-Osteonekrozda; yani herhangi bir nedenden dolayı özelliklede kemoterapi alanlarda kemik kanlanması ve beslenmesi bozulmaktadır."

Ozon Tedavisi Birçok Hastalığa Deva Oluyor

Ozon Tedavisi Birçok Hastalığa Deva Oluyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber