Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 14:33 Yorum: 0

Öztürk’ten Kılıçdaroğlu’na Tepki

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Anayasa değişikliği...

Öztürk’ten Kılıçdaroğlu’na Tepki

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Anayasa değişikliği konusunda kan dökme tehditlerini savuran Kılıçdaroğlu, geçmişte halkın seçtiği hükümetlere baskı yaparak demokrasiyi ayaklar altına alan TÜSİAD'ı överek özlemini duyduğu zihniyeti ortaya koymuştur" dedi.

Selçuk Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 72. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Bugüne kadar kullandığı üslupla siyasi etik kurallarını hiçe sayan Kılıçdaroğlu'nun, Genel Kurul'daki sözleri ile 1,5 milyon işletmenin temsilcisi bir kurumu hedef aldığını söyleyen Selçuk Öztürk şu ifadelere yer verdi; "Halkımız katılımcı demokrasinin gereği olarak seçimlerini yapmış ve Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP'ye ana muhalefet görevi vermiştir. Fakat Kılıçdaroğlu, bulunduğu makamın ağırlığını taşımaktan uzak bir şekilde edebe aykırı bir üsluptan hiç vazgeçmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na, Başbakanı'na, Bakanlarına karşı her defasında nezaketsiz ifadelerden geri kalmayan Kılıçdaroğlu, son olarak TOBB'u korkaklıkla itham ederek iş dünyasını hedef alan talihsiz bir ifade kullanmıştır. Genel Kurul'da yaptığı aynı konuşmada Anayasa değişikliği konusunda kan dökme tehditlerini savuran Kılıçdaroğlu, geçmişte halkın seçtiği hükümetlere baskı yaparak demokrasiyi ayaklar altına alan TÜSİAD'ı överek özlemini duyduğu zihniyeti ortaya koymuştur. TOBB temsil ettiği iş dünyasının haklarını ve çıkarlarını korumak için Hükümetimiz ile işbirliği içinde çalışmaya özen gösteren bir kurumdur. Bu anlayışla her ortamda, temsil ettiği kitlenin görüş ve önerilerini Hükümetimize iletmeye devam edecektir. Sağlam demokrasi sağlam ekonomiyle olur tezini yıllardır savunan Birliğimiz, Türkiye'nin ideal demokrasiye ulaşma azminde son on üç yılda kat ettiği mesafede ülke ekonomisine yaptığı katkılarla destek olmaktadır. Bu noktada hiçbir kişi ve kurumun TOBB'un siyasetin içine çekilerek hükümete muhalefet etmesi yönünde bir beklenti içine girmemesi gerekmektedir. Bu noktada TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun açıklamalarını destekliyoruz. Meşru hükümetin vesayet altına alınması çabaları yakın tarihimizde ülkemizin bir yüz karası olarak hatırlanmaktadır. 28 Şubat sürecinde 5'li çetenin siyasete müdahalesinin bu ülkeyi ne duruma getirdiğini çok iyi biliyoruz. Hükümete muhalefet etmek siyasi partilerin yerine getirmesi gereken bir görevdir. Muhalefet görevini yerine getiremiyorsa, bu soruna demokratik kurallar çerçevesinde çözüm bulunması daha sağlıklı olacaktır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber