Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Nisan 2014 - 12:03 Yorum: 0

"Özürleri, dalmalarına engel değil"

Engelsiz Su Sporları Projesi kapsamında 12 bedensel engelli, dalış eğitimiyle su altındaki güzellikleri görme fırsatı yakalıyor

'Özürleri, dalmalarına engel değil'

SAKARYA (AA) - MURAT ARAPOĞLU - Engelsiz Su Sporları Projesi kapsamında dalış eğitimi alan 12 bedensel engelli, su altındaki güzellikleri görme fırsatı yakalıyor.

Adapazarı Halk Eğitim, Sakarya Dalış Eğitim Merkezi, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ile Yenihayat Paralimpik Spor Kulübünün paydaşı olduğu projeyle engellilerin rehabilitasyonu ve dalış yaparak farklı deneyimler kazanması amaçlanıyor.

Sakarya Olimpik Yüzme Havuzu'nda 1,5 ay yüzme ve dalış eğitimi alan 12 bedensel engelli, Ayvalık Kaymakamlığının davetiyle ilk açık su dalışını geçen hafta Ege Denizi'nde yaptı.

Sakarya Dalış Eğitim Merkezi'nin sahibi ve dalış antrenörü Recep Şen, AA muhabirine, projeyle engellilerin su sporlarıyla ilgilenmesini hedeflediklerini söyledi.

- "Engellilerimizin su altındaki mutluluğu görülmeye değerdi"

Şen, eğitime 1,5 ay önce havuzda yüzme tekniklerini öğreterek başladıklarını anlattı.

Yüzme eğitimi sonrasında engellileri ilk defa su altı ile buluşturduklarını dile getiren Şen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Engellilerimizin su altındaki mutluluğu görülmeye değerdi. Bize de bu, çok büyük haz verdi. Amacımız, Sakarya’da yaşayan tüm engellilere ulaşıp her bireyi su sporları ile tanıştırmak çünkü su, engellileri inanılmaz derecede rehabilite ediyor. Bu kapsamda elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. Havuz eğitimlerini bitirdikten sonra açık su eğitimini Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ege Denizi’nde gerçekleştirdik. Turizm Haftası kapsamında kaymakamlığın daveti üzerine 12 dalıcımızla Ayvalık’a gittik. Burada 8 engelli dalıcımız açık su eğitimini gerçekleştirdi.

Projedeki en büyük amacımız, sürdürülebilir olması. Bunun mücadelesini veriyoruz."

"Engellilerimizi sadece özel günlerde suyla buluşturmak değil, istedikleri zaman, istedikleri yerde, normal bireylermiş gibi dalmalarını amaçlıyoruz" diyen Şen, "Önümüzdeki ay Antalya’nın Kaş ilçesinde engellilerimizin diğer dalışlarını gerçekleştireceğiz. Projenin geliştirilmesi için Sapanca Kaymakamlığı, belediye ve halk eğitim merkezi ile de görüşmelerimiz sürüyor. Umarım, Sapanca ilçesinde de bu çalışmayı en kısa zamanda başlatacağız" ifadesini kullandı.

Bedensel engelli Musa Acar da çok heyecanlı olduğunu belirterek, "İnşallah başaracağım. Hocalarımızın gayretleri ile ilk dalışımı yüzme havuzunda yaptım.  Her şey çok güzeldi. İlk defa deniz dalışı yapacağım, inşallah iyi geçer" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber