Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 20 Ağustos 2014 - 03:43 Yorum: 0

Pakistan'da hükümet karşıtı gösteriler

Pakistan'da Başbakan Navaz Şerif'in istifasını isteyen onbinlerce kişi, parlamento binasına yürüdü.

Pakistan'da hükümet karşıtı gösteriler

Pakistan'da Başbakan Navaz Şerif'in istifasını dileyen onbinlerce kişi, parlamento binasına yürüdü. 

Maske takan, tel makasları taşıyan hükümet karşıtı göstericilerin, başkent İslamabad'da 'Kırmızı Bölge' şekilde adlandırılan, parlamentonun yanısıra devlet başkanlığı ve başbakanlık resmi konutları ve aşırı sayıda diplomatik misyona ev sahipliği oluşturan alana giden yollardaki konteynerleri vinçle kaldırdığı, polisin göstericilere müdahele etmediği gözlendi. 

Pakistan Adalet Hareketi ve Pakistan Halk Hareketi destekçilerinden oluşan göstericiler, yürüyüş esnasında 'Navaz git' sloganı atarken, şu temel kadar bölgede herhangi bir çatışma yaşanmadı. 

Göstericiler içinde hanım ve çocukların yer aldığı, başbakanlık konutunun güvenliğinin asker sebebi ile sağlandığı görüldü. 

Pakistan Adalet Hareketi Lideri İmran Han, Başbakan Navaz Şerif'e istifa etmesi için verdiği 48 saatin sona ermesinin ardından 'Kırmızı Bölge' şekilde adlandırdığı hükümet binalarına gireceklerini açıklamıştı. Pakistan Halk Hareketi Lideri Tahir-ul Kadri de devrim yapma iddiasıyla haziranda ülkeye dönerek hükümetin istifasını istemişti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber