Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 29 Ağustos 2014 - 00:14 Yorum: 0

Pakistan'da ordu arabuluculuk yapıyor

Pakistan'da devam eden siyasal krizin çözülmesi için Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı General Rahel Sharif, hükümet ile protesto gösterisi yapan partiler arasında arabuluculuk yapıyor

Pakistan'da ordu arabuluculuk yapıyor

Pakistan'da süren siyasi krizin çözülmesi için Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı General Rahel Sharif, hükümet ile protesto gösterisi oluşturan partiler içinde arabuluculuk yapıyor.

Pakistan Halk Hareketi (PAT) ve Pakistan Adalet Hareketi partilerinin parlamento binası önünde Başbakan Navaz Şerif'in istifası talebiyle devam ettirdiği gösteriler sonucunda ülkede süren siyasal krize çözüm edinebilmek amacıyla ordu devreye girdi. 

PAT lideri Tahir-ul Kadri taraftarlarına seslendiği konuşmasında ordu tarafından müzakere masasına oturmak üzere çağrı aldıklarını açıkladı. Kadri, taraftarlarından daveti kabul etmesi anlamında aldığı desteğin arkasından Başbakan Şerif ile görüşmeyeceklerini lakin General Sharif'e taleplerini ileteceklerini söyledi.

Öte yadan Pakistan Adalet Hareketi lideri İmran Han,General Sharif ile görüşmek üzere Rawalpindi'deki Genelkurmay Karargahı'na gitti. 

Başbakan Navaz Şerif, General Rahel Sharif ile son 3 günde siyasal krizi görüşmek bugün ikinci defa bir araya gelmişti. 

Pakistan Adalet Hareketi lideri İmran Han, Mayıs 2013'teki umumi seçimlerde hile yapıldığını iddia etmiş, bütün hukuki girişimlerinin neticesiz kaldığını açıklamıştı. Han, bunun üzerine Başbakan Navaz Şerif ve seçim komisyonunun istifası talebiyle Lahor'dan İslamabad'a yürümüştü.

Pakistan Halk Hareketi lideri Tahir-ul Kadri de devrim yapma iddiasıyla haziranda ülkeye dönerek hükümetin istifasını istemişti.

ETİKETLER: Pakistanda , ordu , arabuluculuk , yapıyor
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber