Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 01 Kasım 2014 - 09:33 Yorum: 0

Pakistan'da Taliban'a yönelik operasyon

Pakistan'ın aşiretler bölgesi Orakzay'da güvenlik güçleri ile Taliban militanları arasında çıkan silahlı çatışmada 20 militanın etkisiz hale getirildiği, 6 askerin de yaşamını yitirdiği bildirildi.

Pakistan'da Taliban'a yönelik operasyon

Pakistan'ın aşiretler bölgesi Orakzay'da güvenlik güçleri ile Taliban militanları içerisinde çıkan silahlı arbedede 20 militanın etkisiz duruma getirildiği, 6 askerin de yaşamını yitirdiği bildirildi.

Askeri yetkililerden tahsil edilen bilgiye göre, Orakzay'ın Şahindara bölgesindeki güvenlik denetim noktasına silahlı bir küme sebebi ile hücum düzenlendi. Saldırıya güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üstüne çıkan çatışmada, 20 militanın öldürüldüğü, güvenlik güçlerinden de 6 insanın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Öte yandan Afganistan sınırındaki aşiret bölgesi Bajaur'da güvenlik güçlerinin aracına yönelik bombalı hücum düzenlendi. Mamund alanında yol kenarına yerleştirilen patlayıcı maddenin devriye gezen güvenlik güçleri aracının geçişi sırasında patlatılmasıyla bir insanın hayatını kaybettiği, bir insanın de yaralandığı kaydedildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber