Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Ağustos 2016 - 14:53 Yorum: 0

Pakistanlı Parlamenterlerden Kadir Topbaş’a büyük destek

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) binasını ziyaret ederek, taziye dileklerini ileten Pakistanlı parlamenterlerden oluşan 13 kişilik heyet, İstanbul Büyükşehir...

Pakistanlı Parlamenterlerden Kadir Topbaş’a büyük destek

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) binasını ziyaret ederek, taziye dileklerini ileten Pakistanlı parlamenterlerden oluşan 13 kişilik heyet, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a destek verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında en fazla olayların yaşandığı yerlerden olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yurt içi ve yurt dışından taziye ziyaretleri devam ediyor.

Pakistan Senato Savunma Komitesi Başkanı Senatör Mushahid Hussain Sayed ve parlamento da yer alan 13 kişilik heyet İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret ederek taziye dileklerini iletti. Heyet ilk önce darbe girişimi sırasında belediye binası önünde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı panonun önüne karanfil bıraktı. Daha sonra ise Belediye Anı ve Taziye defterine düşüncelerini ve üzüntülerini yazarak, defteri imzaladı.

"Pakistan halkıyla iki ayrı millet olsak bile yüreklerimiz birdir"

Pakistan heyetine yaptıkları taziye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Dost ve kardeş ülke olarak bildiğimiz Pakistan'ın çok değerli milletvekilleri ve senatörlerinin beraberce İstanbul'umuza yaptıkları taziye ziyaretlerinden dolayı ben kendilerine teşekkür ediyorum. Dostluklar zor zamanlarda belli olur ve dostluklar o zamanlarda net olarak ortaya çıkar. Biz bunu sürekli olarak görüşmüşüzdür. Özellikle İstiklal savaşında Pakistan halkının fedakarlığını asla unutmayan bir milletiz. Her daim yanımızda olduklarını biliyoruz. Bizde her daim Pakistan halkının yanındayız. İki ayrı millet bile olsak yüreklerimizin bir olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı heyete çok teşekkür ederim" dedi.

"Pakistan olarak biz konu Türkiye olunca tek vücut, tek yürek oluyoruz"

Belediye Anı ve Taziye defterini imzaladıktan sonra açıklamalarda bulunan Pakistan Senato Savunma Komite Başkanı Senatör Mushahid Hussain Sayed, "Heyetimizdeki üyelerimiz Pakistan'ın bütün bölgelerinden eyaletlerinden buraya geldiler. Türk milleti ve Türk hükümetine birlik mesajlarını iletmek için buraya geldiler. Heyet üyelerimiz güçlü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a desteklerini vermek için geldiler. Heyetimizin içerisinde yer alan milletvekillerinin arasında Pakistan'ın önemli şehirlerinde belediye başkanlığı yapmış üç milletvekili de var. 8 eyaletten gelen bu heyetimizin içerisinde üç tane de hanımefendi bulunmaktadır. Pakistan'dan meclisten geldikleri için bir kısmı muhalefet tarafından bir kısmı da hükümet tarafındandır. Konu Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasisi olunca, konu sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olunca, konu sayın Kadir Topbaş olunca herkesin görüşü tektir ve hepimiz Türkiye'nin yanındayız. Bugün tek bir mesajı burada vermek için bulunuyoruz, tek bir ümmetiz, iki ülkeyiz ama tek vücuduz, tek yüreğiz" diye konuştu.

Program sonrasında Başkan Topbaş, Pakistanlı heyete İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ni tanıttı, daha sonra ise makamında konuk etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber