Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Aralık 2014 - 11:58 Yorum: 0

Palamut, Karadeniz'i terk etmeyince av sezonu uzadı

Sinop-Kastamonu Bölgeleri Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkan Yardımcısı Tuncer:

Palamut, Karadeniz'i terk etmeyince av sezonu uzadı

KASTAMONU (AA) - Sinop-Kastamonu Bölgeleri Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Tuncer, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin palamudun Karadeniz'deki av sezonunun uzamasına yol açtığını belirterek, "Palamudun Karadeniz’de dolaşması, havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve deniz suyunun soğumamasından kaynaklanıyor" dedi.

Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun geçen yıla göre uzadığını, bölgelerinde palamudun halen ağlara takılmaya devam ettiğini söyledi.

"Balıkçılarımız geçen yıla göre daha bereketli sezon geçirdi" diyen Kuncer, "Sezonun sona ermesi gerekirken, şu an ince palamutlar ağlara takılıyor. Doğu Karadeniz taraflarında avlananlar daha iri. Balığın Karadeniz’de dolaşması, havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve deniz suyunun soğumamasından kaynaklanıyor. Bu durum palamut için sıkıntılı çünkü şimdiye kadar Karadeniz'den ayrılması gerekiyordu. Balığın bu ay Karadeniz'den çıkmasını umuyoruz" şeklinde konuştu. 

Tuncer, hava şartları uygun olduğu takdirde balıkçıların palamut avına devam edeceğini kaydetti.

Ağlara takılan iri palamutların tanesinin 8 ila 10, incelerinin 4 ila 6 tanesinin 10 liraya satıldığını aktaran Tuncer, palamuttan sonra gırgır teknelerinin istavrit, trol teknelerinin mezgit, barbun, kıyı balıkçılarının da istavrit ve çinekop için ağlarını Karadeniz'e sereceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber