Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:37 Avrupa 2.’si boksör memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı23:30 8. kattan düşen 1.5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti23:26 "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı23:21 BM Soruşturma Komisyonu, İsrail’i 7 Ekim olaylarına ilişkin soruşturmayı en...23:20 İzmir’de dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti23:19 Beytüşşebap’ta Altındağları “Geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi23:12 THY EuroLeague: A. Efes: 64 - Virtus Bologna: 6723:11 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestosuna polis...23:00 FETÖ üyesi eski emniyet müdürü Fethiye’de yakalandı22:57 Dev gemi iskeleye böyle çarptı22:57 İngiltere Başbakanı Sunak’tan Netanyahu’ya itidal çağrısı22:56 Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı22:55 Yol kapatma tartışmasında başkana saldırmaya kalktılar22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir mik...22:13 İspanya Başbakanı Sanchez: "İspanya Filistin’in BM’ye tam üye olması için ç...22:13 Başkan Özçelik, borç bakiyesi ve gelir gider dengesi afişini belediye binas...22:11 Manisa’da trafik kazası: 1 yaralı22:10 Borrell: “(İran’ın İsrail’e saldırısı) Uçurumun eşiğinden uzaklaşmak zorund...22:09 BM, Filistinliler için 2,8 milyar dolarlık bağış çağrısı yapacak22:08 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Mustafa Çakır getirildi
Türkiye 29 Mart 2019 - 11:03 Yorum: 0

Palandöken: “Bankalar pos komisyon oranlarını düşürmeli”

Bankaların yüksek pos cihazı komisyon oranlarını düşürmesi gerektiğine dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Sürekli dile getirdiğimiz...

Palandöken: “Bankalar pos komisyon oranlarını düşürmeli”

Bankaların yüksek pos cihazı komisyon oranlarını düşürmesi gerektiğine dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Sürekli dile getirdiğimiz ve çözüme kavuşmasını istediğimiz yüksek pos cihazı komisyon oranları maalesef halen esnafı zorlamaya devam ediyor. Tüm bankalar geçtiğimiz ay Ziraat Bankası'nın aldığı karar gibi komisyon oranlarını düşük seviyede tutmalı. Esnafın kazancı birçok kalemle zaten azalıyorken, bankalar pos cihazında yüksek oranlı komisyonlarla bu azalmaya katkı sağlıyor" dedi.

Yüksek pos komisyon oranlarının fiyatlara da etki ettiğini hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Merkez Bankası'nın belirlediği kredi kartı işlemlerinde azami faiz oranı Türk Lirası için yüzde 2,02 olmasına rağmen bankaların pos cihazından aldıkları komisyon oranı yüzde 1.10'dan başlıyor. Bu oranı yüzde 5.20'ye kadar çıkartan bankalar var. Taahhüt süresi ve ciroya göre değişen bu pos komisyon oranları, esnafımızın maliyetlerine bir kalem daha ekliyor. Kirası, faturaları, vergileri derken esnafımızın zaten birçok gideri var. Bu giderlere bir de pos cihazının bakımı, kontrolü gibi masraflar da ekleniyor. Bu giderleri bir şekilde karşılamak zorunda olan esnaf, batmamak adına son çare olarak maliyetleri fiyatlarına az da olsa yansıtıyor. Dolayısıyla komisyon oranları esnaf kadar vatandaşın cebini de etkiliyor" diye konuştu.

"Esnaf rahat ederse vatandaş da, ekonomi de rahat eder"

Bankaların yüksek pos cihazı komisyon oranlarını düşürmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Kredi kartı veya banka kartı kullanımı her geçen yıl artıyor. 2018 yılı sonu itibariyle 1 milyon 586 bin 747 POS varken, 66 milyon 304 bin 603 kredi kartı, 146 milyon 375 bin 337 banka kartı mevcut. Esnafımız POS kullanmazsa, sadece nakit çalışırsa vatandaş kart kullanamayacağı yerden alışveriş yapmaktan vazgeçer. Ziraat Bankası geçtiğimiz ay pos komisyon oranlarını kredi kartlarında yüzde 0.85'e, banka kartlarında yüzde sıfıra kadar düşürme kararı aldı. Bu karar tüm bankalara örnek olmalı. Bu oranlarda ve tüm bankacılık işlemlerinde esnaf ve sanatkârımız için indirim yapılmalı. Esnaf ve sanatkârın giderlerinin azalması, fiyatların da azalmasını sağlar. Dolayısıyla zincirleme olarak esnaf rahat ederse vatandaş da, ekonomi de rahat eder. Komisyon oranlarının düşmesi esnaf ve sanatkârımızla birlikte başta akaryakıt sektörü gibi birçok sektörü de olumlu etkileyecektir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber