Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
Sami Er
Ekonomi 08 Ekim 2016 - 09:38 Yorum: 0

Palandöken: “Benzin 5 lirayı aşacak”

Döviz kurlarında yaşanan yükselişin ardından benzine 14 kuruş, motorine 12 zam gelmesi nedeniyle açıklamada bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,...

Palandöken: “Benzin 5 lirayı aşacak”

Döviz kurlarında yaşanan yükselişin ardından benzine 14 kuruş, motorine 12 zam gelmesi nedeniyle açıklamada bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu gidişle benzin 5 lirayı aşar. A'dan Z'ye her şeye zam gelir" dedi.

Palandöken, "Dolardaki dalgalanma nedeniyle akaryakıta zam geldi. Eğer OPEC Kasım ayındaki toplantısında petrol üretimini kısma kararını uygulamaya başlarsa petrol fiyatlarındaki yükseliş hızlanır. Bu beklenmeyen durum akaryakıt fiyatlarına arka arkaya zam olarak yansıyacaktır. Bu gidişle benzin 5 lirayı aşar. A'dan Z'ye her şeye zam gelir. Ulaştırma esnafımızın en büyük maliyeti zaten akaryakıt harcamaları. Esnafın akaryakıt maliyetinin yükünü taşıyacak gücü kalmamıştır. Akaryakıt fiyatları daha da artmadan, son yapılan ÖTV artışı geri alınarak denge sağlanmalıdır" dedi.

"Benzin 5 lirayı aşar"

ÖTV artışıyla beraber bir ay içinde benzine46 kuruş, motorine38 kuruş zam geldiğini, lokomotif etkisiyle akaryakıt girdisi olan tüm ürünlerde fiyat artışı getireceğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada, "Akaryakıt fiyatlarındaki büyük artış mal ve hizmet üretim maliyetini etkileyecektir. Eğer OPEC üretimini kısarsa petrol fiyatlarındaki yükselme hız kazanacaktır. Brent petrol fiyatı bugün 52,5 dolardan açıldı. Merkez Bankası'nın yıllardır özveriyle uyguladığı enflasyonist politikaları sıkıntıya sokacak gelişmeler yaşarkenbenzine son bir ayda yapılan yüzde 10 zammın olumsuz etkileri görülecektir. Taşımacılıktan, sanayi üretimine, sebzeden ete kadar her alanda zamdan etkilenmeyecek sektör yok. Zaten piyasaların hareketlenmesine çabalanırken, bu kadar yüksek fiyat artışını vatandaş kaldıramaz. Mutlaka 20 kuruşluk ÖTV artışının geri alınması lazım" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber