Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 02 Temmuz 2016 - 12:18 Yorum: 0

Palandöken, “Esnaf da Başbakan’dan müjde bekliyor”

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklayacağı müjde paketinden esnafın beklentisinin büyük olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârların Konfederasyonu...

Palandöken, “Esnaf da Başbakan’dan müjde bekliyor”

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklayacağı müjde paketinden esnafın beklentisinin büyük olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârların Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Paketten esnafa önemli teşvikler çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Esnafın sorunlarını ve çözümlerini kısa, orta ve uzun vadeli olarak sınıflandıran Palandöken, "Kısa vadede en büyük sorun, ödenemeyen vergi ve SGK primleri ile kamuya olan diğer borçlardır. Bunun yanında bankalara olan borçlar nedeniyle bir sicil düzeltmesine de büyük bir ihtiyaç duyulmaktadır" diye konuştu.

Orta vadeli sorunların çözümü için esnafın giderlerini azaltacak tedbirlerin alınmasının gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Elektrikten suya, akaryakıttan vergilere kadar esnafa özel tarifeler hazırlanması gerekir. Esnaf ve sanatkâr ticari hayatın fidanlarıdır. Bu tür stratejik uygulamalarla fidanları sularsak, bunlar kurumaz, tersine hızla büyür ve meyve verir" şeklinde konuştu.

Uzun vadede ise esnafın rekabet gücünü artıracak önlemleri alınması gerektiği üzerinde duran Palandöken, "Esnaf için uzun dönemi kapsayan bir master plan hazırlanmalı. Geleneksel esnaf ve sanatkârı, yeni nesil esnafa dönüştürecek teknoloji teşvikleri ve danışmanlık hizmetleri verilmeli" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber