Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 27 Haziran 2016 - 15:38 Yorum: 0

Palandöken: “İsrail’le Mutabakata Varılması Domino Etkisi Yapacak”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye ve İsrail arasında, Mavi Marmara olayı sonrasında kopan ilişkileri...

Palandöken: “İsrail’le Mutabakata Varılması Domino Etkisi Yapacak”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye ve İsrail arasında, Mavi Marmara olayı sonrasında kopan ilişkileri normalleşme sürecine sokacak ikili anlaşmanın karşılıklı açıklanmasını çok olumlu karşıladıklarını söyledi. Palandöken, "İsrail ile mutabakata varılarak ilişkilerin normalleşmeye başlaması domino etkisi yapacağına inanıyorum. Aramızda soğuk rüzgârlar esen diğer ülkelerle de, Rusya başta olmak üzere aramızda yakınlaşma sinyalleri var. İsrail ile normalleşme her alanı kapsıyor ancak ekonomik ilişkiler ve bölgesel iş birliği öncelikli olacak gözüküyor" dedi.

"YAKIN İLİŞKİLER EKONOMİYİ OLUMLU ETKİLER"

Küreselleşen ekonomik ilişkilerde hiçbir ülke dış ticaretini geliştirmeden büyüyemeyeceğini belirten Bendevi Palandöken, "İsrail ve Rusya'yla düzelen ilişkiler, Türk ekonomisinde son derece olumlu gelişmelere neden olacaktır. En başta bacasız sanayimiz olan turizmde büyüdükçe ülkemize döviz girişi artacak, bu da cari açığı ve ekonomik büyümeyi olumlu etkileyecektir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber