Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Türkiye 04 Eylül 2016 - 12:48 Yorum: 0

Palandöken "Kırtasiye kırtasiyeciden alınır"

Kurban Bayramının hemen bitiminde 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlayacağını ve yaklaşık 2,5 milyar dolar pazar payı olan kırtasiye sektörünün...

Palandöken 'Kırtasiye kırtasiyeciden alınır'

Kurban Bayramının hemen bitiminde 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlayacağını ve yaklaşık 2,5 milyar dolar pazar payı olan kırtasiye sektörünün şimdiden hareketlendiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yıl eğitim ve öğretime yaklaşık 18 milyon öğrencinin devam edeceğini belirterek velilere alışveriş öncesi uyarılarda bulundu.

Bendevi Palandöken konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Okulların açılması yaklaştı. Çocuklarımız için özenerek alacağınız ürünler onların sağlığını tehdit etmemelidir. İthal ürünlerin menşeine ve markasına mutlaka dikkat edilmelidir. En önemlisi CE ve TSE uluslararası standart işaretleri aranmalı ve bu ürünler güvenilir yerlerden alınmalıdır" dedi.

"Süsüne değil içeriğine dikkat edin"

Rengarenk ve süslenerek yapılan ürünlerin dış görüntüsüne kanılmamasını belirten Palandöken, "Yarınlarımızın umudu çocuklarımızın sağlıklarını korumalıyız. Kullanacakları kırtasiye malzemelerinin ve formaların fiziksel değil, kimyasal içeriğine dikkat edin. Yollarda, eğreti tezgahlarda satılan albenili kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalıdır. Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyin" diye konuştu.

"Kırtasiye ürünlerinde güven arttı"

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından bazı ürünlerle ilgili resmi gazetede yayınlanan tehlikeli kimyasal madde tebliğine dikkat çeken Palandöken, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın kırtasiye malzemelerine yaptıkları denetimleri sonucunda Türkiye'de 100 kırtasiye ürününden 97'sinin güvenli hale geldiği ifade ediliyor. Ancak tüketicilerin mutlaka ithalatçısı ya da üreticisi belli, etiketli, markalı olan ürünleri satın alması gerekiyor. 2013 yılında yüzde 18 olan zararlı ürün oranı 2014 yılında yüzde 11,2'ye düşmüştü. Buna rağmen 2015 yılında denetlenen 375 kırtasiye ürününün 15'inde sağlığa aykırı zararlı fitalat tespit edildi. Bu yıl yüzde 3 oranına düşerek, ne kadar düzelme olsa da yine çocuklarımızın sağlığını piyasada satışı yapılan Uzak Doğulu, parlak ambalajlı, markasız ürünler tehdit etmektedir. Bu tespitler vatandaşlarımıza rehber olmalı ve alacakları ürünlere çok dikkat etmelidirler" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber