Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 21 Ağustos 2017 - 17:13 Yorum: 0

Palandöken: “Motorine yapılan 7 kuruşluk indirim yeterli değil”

Uluslararası petrol fiyatlarının 50 dolar seviyesinde seyrettiğini ve doların düşüşünün sürdüğünü belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu...

Palandöken: “Motorine yapılan 7 kuruşluk indirim yeterli değil”

Uluslararası petrol fiyatlarının 50 dolar seviyesinde seyrettiğini ve doların düşüşünün sürdüğünü belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Petrol fiyatlarına bu geceden itibaren uygulanacak olan 7 kuruşluk indirim yeterli değil. Dolar 3.70 seviyelerinden 3.52 seviyesinin altında seyrediyor. Yapılan indirimi destekliyoruz ama yeterli değil. Özellikle motorinde bayramdan önce ikinci bir indirim daha yapılarak bu oran 15 kuruşa çıkarılmalıdır" dedi.

Motorine yapılan indirim özellikle enflasyonu direk ilgilendirdiğini ve A'dan Z'ye her ürünün fiyatını yakından ilgilendirdiğini belirten Bendevi Palandöken, "Motorinin litre fiyatına yapılan 7 kuruşluk indirimi destekliyoruz. Ancak yeterli değil. Çünkü, motorine yapılan indirim enflasyonu otomatik olarak aşağı çekecektir. Yine buna paralel olarak A'dan Z'ye tüm ürünlerin fiyatlarını olumlu etkilemektedir. Çünkü esnaf ve çiftçi en çok motorin kullanıyor. Dolayısıyla akaryakıt indirimlerinin hem fiyatlara hem de enflasyon hesaplarına yansıyabilmesi için asıl motorinde indirim yapılmalı" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber