Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 14 Eylül 2016 - 10:03 Yorum: 0

Palandöken: “Satış konusunda yetkilendirme ve belge sayısı ikinci el araçların fiyatını yükseltir”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ikinci el araç satışları için yapılması planlanan düzenlemenin...

Palandöken: “Satış konusunda yetkilendirme ve belge sayısı ikinci el araçların fiyatını yükseltir”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ikinci el araç satışları için yapılması planlanan düzenlemenin galerici esnafını büyük bir sıkıntıya sokacağını belirterek, "Satış konusunda yetkilendirme ve belge sayısı ikinci el araçların fiyatını yükseltir" dedi.

"Hazırlanan yönetmelik galerici esnafını iflas ettirecek düzenlemeler içeriyor. Acilen bu yönetmeliğin taslağının değiştirilmesi ve esnafın rahatlatılması gerekir" açıklamasında bulunan Palandöken, ikinci el araç satışlarında galerici esnafına büyük bir sorumluluğun yüklenmek istendiğini dile getirdi. Palandöken, "Galerici, sahibi olmadığı ve geçmişini bilmediği bir otomobil için geleceğe yönelik garanti veremez. Araç satışlarında alıcı korunmak isteniyorsa eksperlerden otomobilin mevcut durumunu içeren rapor alınabilir ve bu raporların satış aşamasında sunulmasının zorunlu olması yeterlidir. Ancak bunun için galerici esnafımızın 10 yaş veya 200 bin kilometreyi aşan araçlar için 6 ay ya da 10 bin kilometre bakım ve tamir garantisi veremez" diye konuştu.

Satış konusunda yetkilendirmenin belirli kuruluşlara verilmesinin de büyük bir sorun oluşturacağının altını çizen Palandöken, "Aracılar ve yetki verenler arttıkça alıcının da, satıcının da maliyeti artacak. Bu da öncelikle araç fiyatlarına yansıyacak. Alıcı daha pahalıya otomobil alırken yetkilendirme kuruluşları bu işlemlerden para kazanacak. Galerici olarak iş yeri açan bir esnafın başka bir kurumdan yetki belgesi alması, ikinci el araçta alış veriş güvenliğini sağlamaz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber