Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 21 Ekim 2017 - 08:53 Yorum: 0

Palandöken: "Sitelerde çarşı mağazacılığını esnaf yapmalı"

Türkiye genelinde yeni yaşam alanlarının site kültürüne dönüştüğüne ve her sitede ortalama 500-bin daire bulunduğuna dikkat çeken TESK Genel Başkanı...

Palandöken: 'Sitelerde çarşı mağazacılığını esnaf yapmalı'

Türkiye genelinde yeni yaşam alanlarının site kültürüne dönüştüğüne ve her sitede ortalama 500-bin daire bulunduğuna dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "sitelerde çarşı mağazacılığını esnaf yapmalı" önerisinde bulundu.

Ülke genelinde hemen hemen her ilde yaşam ve ikame alanlarının ferdi konutlardan site kültürüne dönüşmeye başladığını belirten Palandöken, "Özellikle şehir dışında kurulan ve en az 3-4 bin kişinin yaşadığı siteler modern hayatın artık vazgeçilmezidir.Üç büyük şehir başta olmak üzere birçok ilde AVM arzı fazlasıyla doyuma ulaştı. Bundan sonra bu alanlarda uzun zamandan beri savunduğumuz küçük esnaf ve sanatkarın içerisinde yer aldığı cadde mağazacılığının geliştirilmesi artık kaçınılmaz" dedi.

"Site yaşamı esnaf ile güzel olur"

Yeni yapılaşmalarda küçük esnafa yer verilmesinin hem sitede yaşayan insanların hem de küçük esnaf ve sanatkarların faydasına olacağını Bendevi Palandöken, "Cadde mağazacılığını yıllardan beri savunuyoruz. 800-bin dairenin olduğu yeni yaşam alanlarında küçük esnafa yer verilmesi esnafımız için önemli. Mahalle aralarına kadar giren zincir marketlere karşı küçük esnafımız için sitelerde bu tür iş yerleri açmak ayakta kalmak adına çok önemli. Yani bir pantolon paçası onarmak için o sitede terziye, insanların tıraş olmaları için berber ve bayan kuaförüne, bakkal gibi iş yerlerine ihtiyaç var. 5-10 küçük dükkandan oluşan bu cadde mağazacılığı büyük markalar yerine küçük esnaf tarafından yapılmalı. Böylece geçmiş yıllarda esnafın cadde mağazacılığı anlayışına yeniden bir dönüş oluyor. Bu dönüş de esnafımız adına sevindiricidir. Çünkü esnafın olduğu yerde rekabet olur, tüketici de kazanır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber