Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 13 Aralık 2017 - 11:53 Yorum: 0

Palandöken: "Türk halkının genlerinde dayanışma var"

Türkiye'nin yüzde 14,3'ünün yoksulluk sınırının altında olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yoksulluğun önüne geçmek ve gelir...

Palandöken: 'Türk halkının genlerinde dayanışma var'

Türkiye'nin yüzde 14,3'ünün yoksulluk sınırının altında olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yoksulluğun önüne geçmek ve gelir dağılımındaki dengesizlikleri azaltmak için genetik kodlarımızdan gelen dayanışma kültürünü artırmalıyız. Zengin fakir ayırt etmeden herkese veresiye ürün satıp deftere yazan esnafımızın, toplumsal dayanışmadaki rolü çok büyük. Esnaf ve sanatkar camiası olarak yoksullukla mücadelede üzerimize düşen dayanışma görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 12-18 Aralık Yoksullarla Dayanışma Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, "TÜİK'in 2016'da yaptığı "Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması'nın sonuçlarına göre ülkemizin yüzde 14,3'ü yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Türk halkının dayanışma ve yardımlaşma ruhu ile yoksulluğun önüne geçilebilir. Neticede dayanışma, atalarımızdan bize kalan, Türk halkının genlerinde olan bir özellik. Mübarek günlerde, bayramlarda, düğünlerde, cenazelerde Türk halkı eşi görülmez bir dayanışma örneği sergiliyor. Bizim tüm gelenek ve göreneklerimiz, adetlerimiz dayanışma kültürü üzerine kurulu. Bugün Suriye'deki savaştan kaçan mültecilere kucak açarak onları misafir eden de yine Türk halkının hoşgörü, misafirperverlik ve dayanışma örneğidir. Eminim ki bu dayanışma sayesinde ülkemizdeki yoksulluk rakamları da gerileyecektir" ifadelerini kullandı.

"Esnaf, komşusunun siftahını bekler"

Ahilik kültüründen gelen esnaf ve sanatkarların yoksullarla dayanışmada önemli bir yere sahip olduğunu belirten Palandöken, "900 yıllık Ahilik geleneğini benimseyen esnaf ve sanatkarlar, iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilemektedirler. "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" felsefesiyle hareket eden esnaf ve sanatkarımızdan kimin dükkanına gitseniz, "Ben siftah yaptım, yan komşum siftah yapmadı, ondan al" sözünü duyarsınız. Zaten Ahiliğin gayesi de budur. Hangi esnafımıza baksanız hepsinin veresiye defteri günümüzde halen önemli yer tutmaktadır. Alım gücü olmayan vatandaşlarımızın yardımına her zaman mahallenin bakkalı, manavı, kasabı koşmuştur. Çünkü Ahilik felsefesini benimseyenlerin eli, sofrası, kapısı her zaman açıktır. Esnaf ve sanatkar camiası olarak yoksullarla dayanışmada üzerimize düşen görevi daima sürdüreceğiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber