Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 25 Şubat 2017 - 10:03 Yorum: 0

Palandöken: “Türkiye ekonomisi devler ligine markalaşma ile girecek”

Türkiye ekonomisinin gelişmiş ülkeler düzeyine çıkabilmesi için her alanda çok sayıda marka oluşturulması gerektiğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları...

Palandöken: “Türkiye ekonomisi devler ligine markalaşma ile girecek”

Türkiye ekonomisinin gelişmiş ülkeler düzeyine çıkabilmesi için her alanda çok sayıda marka oluşturulması gerektiğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Türkiye ekonomisi devler ligine markalaşma ile girecek" dedi.

Türkiye'nin tekstil konusunda dünyadaki en iyi ülkelerinin başında geldiğini belirten Palandöken, "Dünyanın en tanınmış markaları, üretimi Türkiye'de yaptırıp ürünlerin üzerine kendi etiketini basıyor. Üretim maliyetinin en az 25-30 katına bu ürünleri dünyanın her yerinde satıyor. Sonuçta bizim üreticimiz sınırlı bir gelir elde ederken, ürün fiyatının yüzde 90'ı marka geliri olarak yabancı firmalara kalıyor. Bu dengesizliği tersine çevirmek için mutlaka çok sayıda marka yaratmamız gerekir" diye konuştu.

Özellikle üretici KOBİ'lere markalaşmanın öneminin çok iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Markalaşma konusunda en kısa sürede ulusal bir kampanya başlatılmalı. Bu konu liselerde ders müfredatına alınmalı ve üniversitelerde markalaşma, patent, coğrafi işaret konularındaki bölümler yaygınlaştırılmalı. Türkiye'nin geleceği markalaşma ile olacak. Örneğin Beyaz eşya, Otomotiv yan sanayi ve organik gıda maddeleri konusunda markalaşmaya önem verilmelidir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber