Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 15 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

Palandöken'de "karton kızak" yarışı yapıldı

Palandöken'de, farklı kentlerden gelen yabancı misafirlerin katılımıyla karton kızak yarışları düzenlendi

Palandöken'de 'karton kızak' yarışı yapıldı

ERZURUM (AA) - Türkiye'nin ve dünyanın önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'de, farklı illerden gelen misafirlerin katılımıyla karton kızak yarışı yapıldı.

Bir otelin pistinde düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar, tasarım ve ebatlarına göre kategorilere ayrılan kartonları birleştirerek yaptıkları ahizeli telefon, gemi, kayık, köpek balığı, tabut ve robot maketinden oluşan kızaklarla birinci olmak için yarıştı.

Renkli görüntülere sahne olan yarışlarda, karton kızakları yırtılan bazı vatandaşlar zaman zaman dengelerini kaybederek pistte yuvarlandı.

Otelin genel müdürü Murat Altuğ Kargı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkini geçen yıl düzenledikleri yarışlara beklenenin çok üstende bir katılım olduğunu söyledi. 

Yarışlara 95 kişinin katıldığını belirten Kargı, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl 36 yarışmacı vardı, bu yıl sayı 95'e çıktı. Hem kentte hem de otelde kalan misafirlerimiz birbirinden ilginç kızaklar üreterek yarışmaya katıldılar. Bunu önümüzdeki yıl biraz daha geliştirip büyüterek Türkiye'de bir ilk olan karton kızak yarışlarının devamını getireceğimize inanıyoruz. Geçtiğimiz yıl 1954 model Alman tankı ile katılım olmuştu. Bu yıl çeşit çok daha fazla. Erzurum halkı ve misafirlerimiz bize görsel bir şölen sunmaya devam ediyorlar."

Yarışmaya "Hayalet Sürücü" filminden esinlenerek yaptığı motosiklet ve gazete kağıdından kıyafetiyle katılan üniversite öğrencisi Yasin Yılmaz'ın, "Hayalet Sürücü" tasarımı, büyük ilgi gördü. Yılmaz'a, yarışlar sonunda en iyi tasarım ödülü verildi.

Üniversite öğrencisi Yılmaz, geçtien yılki yarışlara da karton gitar ile katıldığını vurgulayarak, bu yıl farklı bir bakış açısıyla hareket ettiğini ve bu motorsikleti tasarladığını ifade etti.

Tüm detaylarını düşünerek 4 günde motorsitkleti hazırladığını anlatan Yılmaz, "Çok bant ve karton harcadık ama zahmetimize değdi. Gerçekçi olsun diye tekerlerini dönecek şekilde yaptık. Yarış sonunda sağlam kalırsa evimin duvarına asmayı düşünüyorum" diye konuştu.

Küçükler ve büyükler kategorilerinde yapılan yarışların ardından dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber