Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 31 Temmuz 2014 - 18:23 Yorum: 0

Pamuk tarlalarında bal arısı kullanılması tavsiyesi

İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şengül: "Yetiştiriciler pamuk tarlalarında bal arısı kullanırsa hem verim artar hem ilaç kullanmak zorunda kalmazlar"

Pamuk tarlalarında bal arısı kullanılması tavsiyesi

İZMİR (AA) - İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Şengül, pamuk üreticilerine tarlalarında bal arısı kullanmaları çağrısında bulundu.

Hüseyin Şengül, açıklamasında, üreticilerin pamuk tarlalarına zarar veren haşereleri yok etmek için kullandıkları ilaçların, gün batımından sonra kullanılması durumunda hem daha etkili olacağını hem de bal arılarına zarar vermeyeceğini belirtti.

Üretimde arı kullanımının, pamuktaki döllenmeyi ve verimi artıracağını kaydeden Şengül, "Yetiştiriciler pamuk tarlalarında bal arısı kullanırsa hem verim artar hem ilaç kullanmak zorunda kalmazlar. Böylece çevredeki arılar da ölmez. Bunun, dünyada birçok örneği var" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber