Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Ekim 2016 - 22:28 Yorum: 0

Pamukkale Kupası’nda heyecan başladı

Pamukkale Belediye Spor Kulübü'nün organize ettiği "Pamukkale Kupası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası" başladı.

Pamukkale Kupası’nda heyecan başladı

Pamukkale Belediye Spor Kulübü'nün organize ettiği "Pamukkale Kupası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası" başladı.

Pamukkale Belediyesi ile özel bir tıp merkezi sponsorluğunda organize edilen "Pamukkale Kupası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası" ülkenin farklı bölgelerinden 5 kulübün katılımı ile başladı.

Hasan Güngör Spor Salonu'nda gerçekleşen turnuvaya Pamukkale Beldiyespor Kulübü'nün tekerlekli sandalye basketbol takımının yanı sıra Eskişehir Engelliler Spor Kulübü, Aydın Engelliler Spor Kulübü, İskenderun Atletik Gençlik ve Spor Kulübü ve Sorgun Engelliler Spor Kulübü'nün sporcuları yer alıyor. Turnuvanın açılışına Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kaya ve Türkay Gözlükayave Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Yardımcısı Haluk Tuncay katıldı.

Turnuvanın açılış töreninde konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, engelliler konusunda pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade ederek, "Biz Pamukkale Belediyesi olarak her vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Ancak engelli vatandaşlarımız için pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Belediye olarak engelli vatandaşlarımıza çeşitli hizmetlerimizi veriyoruz. Bunun yanında 2015 yılında Pamukkale Belediye Spor Kulübü'nü kurduk. Bu kulübün ilk faaliyet branşını ise tekerlekli sandalye basketbol takımı olarak belirledik. Takımımız Bölgesel A Ligi'nde geçen sezon mücadele etti. Bu sezon da aynı ligde yer alacak. Tekerlekli sandalye basketbol takımımızdan Meryem Tan milli takıma giderek bizleri gururlandırdı. Biz engellilerin spor ile engellerini aşmasını sağlamasına vesile olmaktan dolayı mutluyuz. Turnuva ile de önemli bir etkinliğe imza attık. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber