Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 02 Temmuz 2016 - 10:08 Yorum: 0

Pamukkale Travertenleri bayramı sessiz geçirecek

Türkiye'nin önemli turizm yerlerinden birisi olan Pamukkale Travertenlerine 9 günlük bayram tatili yetmedi.

Pamukkale Travertenleri bayramı sessiz geçirecek

Türkiye'nin önemli turizm yerlerinden birisi olan Pamukkale Travertenlerine 9 günlük bayram tatili yetmedi.

Rusya ile yaşanan siyasi sorun ve terör olayları nedeniyle turizmde durgun günler geçiren Denizlili turizmcilere 9 günlük Ramazan Bayramı yetmedi. Turizmcilerden gelen talep üzerine bayram tatilinin 9 güne çıkartılması durgun günler geçiren Denizlili turizmcileri rezervasyonların dolumu konusunda umutlanmıştı. Ancak yaşanan olaylar ve yaz aylarında turistlerin daha çok sahil kısmını tercih etmesi, Pamukkale Travertenlerini hareketlendirmeye yetmedi. Bayram tatili için umutlandıklarını söyleyen Denizli Turistik Otelciler Odası (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, rezervasyonların ancak yüzde 30'unun dolduğunu belirtti.

Bayram tatilinin kendilerine pek yansımadığını belirten Şen, "Türkiye'de turizmciler olarak bizim Kültür ve Turizm Bakanlığından bir isteğimiz olmuştu. Bayram tatilinin ivedilikle 9 güne çıkartılması. Bununla hükümetimiz bir karar aldı ve bayram tatili 9 güne çıkardı. Tüm Türkiye'deki sahil kesimindekiler şu anda olumlu olarak faydalanıyorlar. Özellikle vatandaşlarımız sahil bölgelerini tercih ediyorlar. Özellikle biz Pamukkale'de bir bayram yoğunluğunu görmemekteyiz. Hali hazırdaki rezervasyonlara ilave olarak, yaklaşık yüzde 10 civarında bir rezervasyon artışı var" dedi.

"Doluluk yüzde 30 civarındadır"

Diğer yıllara oranla rezervasyonların yüzde 40 civarında düştüğünü aktaran Başkan Şen, "Geçen yıllara baktığınız zaman bu dönemlerde biz özellikle Pamukkale bölgesinde yabancı yoğunluğunu hissediyorduk. Ama bu son dönemde yaşadığımız Rusya krizi olsun, Avrupa'dan gelen misafirlerin güvenlik algısından dolayı olsun, ciddi anlamda bir azalma görüyoruz. Şu anda Pamukkale'deki tesislerimizdeki doluluk yaklaşık yüzde 30 mertebesindedir ki, geçen yıllardaki bu doluluklarımız yaklaşık yüzde 70, yüzde 80'lerdeydi. 2016 yılı da bu şekilde geçecek diye düşünüyoruz. Ama hükümetimizin olsun, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın olsun, özellikle yurt dışında yaptığı çalışmalarla 2017 yılında bu sayıların artacağını umut ediyoruz" diye belirtti.

Yerli misafir sayımızı arttırmak için biz Denizli'de DENTUROD çatısı altında Pamukkale tesislerimizde, "termal iyi gelir" diye bir kampanya yaptık. Çeşitli fırsatları biz vatandaşlarımıza sunacağız. Özellikle bölgemizde yerli misafirlere yönelik yaptığımız kampanyalarla, yerli misafir sayımızı arttırmayı, Pamukkale'nin bilirliliğini tüm Türkiye'de daha da arttırarak, bu bölgenin değerini herkese ulaştırmaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yerli turistlere seslenen Şen, "Özellikle Türk Turizminin geçirdiği bu zor dönemde, tüm vatandaşlarımızın tatillerini, cennet ülkemiz Türkiye'de istedikleri noktalarda yapmalarını, tatillerini Türkiye'de geçirmelerini turizmcilerine, çalışanlarına, ülkemize katkı yapmaya davet ediyoruz. Çünkü Türk turizm çok önemli bir sektör, 54 sektöre destek veriyor. Yaklaşık bir milyon 200 bin çalışanı var, bir milyon yatağı var. 100 milyar dolar hacme ulaşmış bir varlığı var. Bu varlığın devam etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber