Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 21 Eylül 2014 - 14:34 Yorum: 0

Papa Franciscus Arnavutluk Cumhurbaşkanı ile görüştü

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Avrupa ülkeleri turu kapsamında ziyaret ettiği Arnavutluk'ta Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ile bir araya geldi.

Papa Franciscus Arnavutluk Cumhurbaşkanı ile görüştü

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Avrupa devletleri turu kapsamında ziyaret ettiği Arnavutluk'ta Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde resmi törenle karşılanan Papa Franciscus, önce İzlenimler Kitabı'na Arnavutluk ve Arnavutlar ile alakalı düşüncelerini yazdı. 

Daha sonra Cumhurbaşkanı Nişani ile görüşen  Papa Franciscus, kendisini bakmaya gelenArnavutluk halkına teşekkür etti.

Papa Franciscus, ''kahramanca ölen şehitler ülkesi'' şekilde nitelediği Arnavutluk'ta halkın en zor yasak ve sürgünler esnasında bile dinlerine bağlılığını kanıtladığını söyledi.

Yüzyıllardır ayrıcalıklı dini inanışlara ev sahipliği oluşturan Arnavutluk'ta çeşitli dinlere mensup şahısların hoşgörü arasında yaşadığını belirten Papa Franciscus, 'Bu, dünyanın öteki devletleri için bir ilham, bir misal olmalıdır. Arnavutluk'u ayrıcalıklı kılan ayrıcalıklı din mensuplarının hoşgörü arasında yaşayabilmesidir. Günümüzde, terörist ve radikal gruplar, dinin asıl amacını ve anlamını değişim işlemi istiyor. Dinlerarası farkları, diyalog için kullanması yerine, şiddet ve kötülüğe aygıt ediyorlar. Oysa ki Tanrı'ya inanmak, bu davranışlarda bulunmayı yasaklar' diye konuştu.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani de Papa'nın ziyaretinin Arnavutluk için tarihsel bir ciddiyet taşıdığını belirterek, Arnavutluk halkının ziyaretten kocaman huzur duyduğunu dile getirdi.

Görüşmenin ardından Papa Franciscus, “Papamobil” ile halkı selamlayarak ayinin yapılacağı Rahibe Teresa Meydanı'na devinim etti.

Muhabir: Malik Hasa

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber