Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 15 Eylül 2016 - 15:18 Yorum: 0

Parfüm kaçakçılarının bayram iştahı kursaklarında kaldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 840 bin lira değerinde...

Parfüm kaçakçılarının bayram iştahı kursaklarında kaldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 840 bin lira değerinde 70 bin adet parfüm ele geçirildi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, bir konteyner içerisinde Ukrayna'ya kaçak parfüm gideceği yönündeki istihbarat üzerine, söz konusu konteyneri takibe aldı. Bir firma tarafından içerisinde 31 bin kilo kumaş bulunduğu beyan edilen konteyner, Ambarlı Liman Sahasına giriş yapması üzerine, Gümrük Muhafaza Ekiplerince liman sahası içerisinde fiziki takibe alındı. Takibe alınan firma Ambarlı Gümrük Müdürlüğüne dilekçe vererek konteyneri limandan herhangi bir beyanname açmadan geri çıkartmak istedi. Bunun üzerine ekipler elde edilen istihbaratın değerlendirilmesi ve firmanın kaçak eşyaları limandan çıkarmasını önlemek amacıyla konteyneri X-RAY cihazına sevk etti.

Burada yapılan tarama neticesinde konteyner içerisinde farklı yoğunluk görülmesi üzerine, konteynerde bulunan eşyalar arasında uyuşturucu olabileceği şüphesiyle Narkotik Dedektör Köpekleri Rambo ve Mıstık marifeti ile de konteyner uyuşturucu aramasına tabi tutuldu. Yapılan aramalar neticesinde narkotik yönünden herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Bunun üzerine yapılan detaylı fiziki aramada konteynerin önünde ve ilk sırasında beyan edildiği gibi kumaş olduğu, ikinci sıradan itibaren ise konteynerin tamamında toplam 70 bin adet lüks markalara ait parfüm olduğu görüldü. El konulan parfümlerin gümrüklenmiş değerinin 840 bin lira olduğu belirlendi.

Olayla ilgili olarak Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber